ПРАГА – ГРАДЪТ НА 100-ТЕ КУЛИ

ПРАГА – ГРАДЪТ НА 100-ТЕ КУЛИ
6 дни / 4 нощувки
Маршрут: Братислава – замъка „Хлубока“ – Прага – Карлови вари – Пилзен

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
04.09.2018 г.
Програма
Първи ден:
Отпътуване около 20:00 ч от Велико Търново за Братислава. Пристигане в късния следобед. Пешеходна разходка в Стария град - катедралата "Св. Мартин" – свидетел на десетки коронации на кралски особи, академия "Истрополитана", старото кметство, двореца на архиепископите, Народния театър. Вечерта настаняване в хотел в района. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване за Прага. По пътно посещение на замъка”Хлубока” – сграда в Южна Чехия, построена в псевдоготически стил. Намира се в град Хлубока и е отличен пример за кралски владетелски замък от Средновековието. Продължаване за Прага. Настаняване в хотел в района. Нощувка

Трети ден:
Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод: архиепископския дворец (отвън), улица „Лоретанска”, църквата “Св. Богородица от Лорета”, Храдчани, стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, катедралата Свети Вит, двореца Валдщайн, Мала страна, Карловия мост, Старе место, Нове место - Вацлавския площад. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава . Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Екскурзия до Карлови Вари и Пилзен. Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Посещение на пивоварния завод Пилзен. Историята на легендарната марка бира Pilsner Urquell започва в едноименния град през 1842 г. (по време на двучасовото посещение ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира. Входната такса не е включено в цената. Съветваме ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата достига до 8ºС.). Вечерта - връщане в Прага. Нощувка.

Пети ден:
Закуска. Свободно време до обяд за самостоятелни разходки.Отпътуване за България. Нощен преход.

Шести ден:
Пристигане във Велико Търново.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 4 нощувки със закуски – 1 в хотел в района на Братислава; 3 в хотел в района на Прага;
• Местен екскурзовод за обиколката в Прага;
• Екскурзия до Карлови вари и Пилзен с местен екскурзовод;
• Екскурзия до замъка „Хлубока”
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка на 10000евро покритие.

Цената не включва:
• Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
• Разходи от личен характер

Цената е валидна при минимум 35 плащащи.