СЛЪНЧЕВА ЛЕФКАДА

СЛЪНЧЕВА ЛЕФКАДА
4 дни / 3 нощувки
Маршрут: Лефкада - Кефалония – Итака - Парга

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
20.09.2018 г.
Програма
Първи ден:
Отпътуване от Велико Търново вечерта по маршрут София – Кулата - остров Лефкада.

Втори ден:
Пристигане около обяд на остров Лефкада – посещение на крепостта "Св. Мавра", построена по заповед на французите през 14 век. Свободно време за разглеждане на крепостния комплекс. Пешеходна разходка в град Лефкада: централният площад; църквата "Св. Спиридон", построена през 1685 г. от венецианците; Кметството; църквата "Св. Мина" и Катедралата. Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на фолклора и Музея на грамофоните. Посещение на манастира "Панагия Фанеромени" - най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида. Настаняване в хотел в района на Лефкада. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Свободно време за плаж. Възможност за вечеря в традиционно гръцко заведение с музика на живо. Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Свободно време. По желание и предварителна заявка - отпътуване за град Нидри за целодневен круиз с корабче (с включен обяд на кораба): Порто Кацики или Егремни - най-красивите плажове на острова с възможност за скачане и плуване в кристалната вода на Йонийско море; остров Кефалония с посещение на градчето Фискардо за почивка и обяд в някоя от многобройните таверни; остров Итака - с възможност за разходка или плаж на острова на Одисей; пещерите на остров Меганиси; трите острова на семейство Онасис - Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури - известен със своята вечнозелена растителност. Връщане в хотела. Нощувка.

Пети ден:
Закуска. Отпътуване за България. По път пешеходна разходка в Парга: Централният площад; Крайбрежната улица с множество китни магазинчета и кафенета; Пристанището с прекрасна гледка към Йонийско море и остров Панагия; църквата "Св. Николай"; Крепостта, построена от венецианците през 13 век. Пристигане във Велико Търново късно вечерта.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 3 нощувки със закуски в хотел на остров Лефкада;
• Пешеходна разходка в столицата на остров Лефкада;
• Посещение на манастира "Панагия Фанеромени", крепостта "Св. Мавра";
• Пешеходна разходка в Парга;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка за пътуване в чужбина на 10 000евро.

Цената не включва:
• Целодневен круиз с кораб (продължителност 9 часа) до островите Кефалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Скорпиди, Спарти и Мадури – 25евро
• Входни такси за посещаваните обекти;
• Вечеря в традиционен гръцки ресторант с музика на живо.

Цената е валидна при минимум 35 плащащи