Екскурзии в Черна гора

ПЕРЛИТЕ НА АДРИАТИЧЕСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ
5 дни / 4 нощувки
Маршрут: Дуръс – Тирана – Будва – Котор – Дубровник

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
03.10.2018 г.
Програма
Първи ден:
Отпътуване в 2:00ч от Велико Търново по маршрут София – Струга – Елбасан – Дурас. Нощен преход. Преминаване през ГКПП Гюешево. Преминаване край гр. Елбасан, в близост до който се намира старинна крепост от римската епоха и османското владичество. Продължаване по маршрута за гр. Дуръс, известен на българите като Драч, название, дадено му от времето на цар Симеон Велики, когато тези земи били част от българската държава. Днес това е най-голямото албанско пристанище на Адриатика и вторият по големина град в страната. Настаняване в хотел в района на Дуръс. Вечеря Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Кратка разходка в центъра на Дуръс; крайбрежната улица, старата крепост и римския амфитеатър; време за едно ароматно кафе в панорамния ресторант край пристанището. Продължаване за албанската столица – Тирана. Запознаване със забележителностите: площад “Скендербег” с паметника на националния герой на Албания, Двореца на културата, джамията Етембей от 18 в., Парламента, паметника на майка Тереза , Университета и др. Свободно време за обяд и разходка. Продължаване за Република Черна Гора. Пътуване по южното крайбрежие на Черна Гора: от гр. Улцин през Бар – най-голямото пристанище на страната, към гр. Будва. По пътя спирка на остров Свети Стефан с възможност за фотопауза и панорамен поглед към острова (островът е частна собственост и не се посещава). Настаняване в хотел на Черногорската ривиера вечерта. Вечеря. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Пешеходна обиколка на старата част на Будва, едно от най-старите селища в Европа, с разглеждане на Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.). Отпътуване за Котор. Пешеходна обиколка на Стария град – църквата Св. Николай Чудотворец, църквата Св. Лука, Св. Мария, Католическата катедрала Свети Трифон, Часовниковата кула. По желание разходка с корабче в Которския залив. Свободно време. Връщане в Будва. Свободно време. Вечеря . Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Отпътуване за Дубровник – Перлата на Хърватската ривиера (разст. 90 км). Начало на пешеходната обиколка на старата част на Дубровник с местен екскурзовод на български език, включваща църквите Свети Спас и Свети Влах – светецът – защитник на града, паметникът Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица Страдун, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, галерията Кнежев двор и Йезуитската църква Свети Игнасиус. Свободно време до 16.30 ч. Връщане в хотела в Черна гора. Вечеря. Нощувка.

Пети ден:
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане късно през нощта.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 4 нощувки със закуски и вечери - 1 в хотел в района на Дуръс, 3 в хотел в района на Будва;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Обиколка на Дуръс и Тирана;
• Обиколка на старата част на Будва и Стария град в Котор с местен екскурзовод;
• Обиколка на стария град в Дубровник с местен екскурзовод на български език;
• Медицинска застраховка на 10 000 евро покритие.

Цената не включва:
• Входните такси на посещаваните обекти;
• Морска екскурзия в Которския залив със спирка на остров Света Богородица на Скалата.


Цената е валидна при минимум 35 плащащи