Топ Оферти

БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ
7 дни / 4 нощувки
Маршрут: Загреб – Мюнхен – Нойшванщайн – Линдерхоф – Залцбург

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
03.07.2018 г.
Програма
Първи ден:
Отпътуване късно вечерта от Велико Търново по маршрут София – Ниш – Белград – Загреб. Нощен преход.

Втори ден:
Пристигане ранния следобяд в Загреб. Туристическа програма в Загреб – аристократичният градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич”, Горни град с неоготическата катедрала и Двореца на архиепископа, хълма Градец с енорийската църква “Свети Марко”, Парламента, сградите на правителството и президента. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Свободно време в Загреб. Отпътуване за eзерото Химзеe (най-голямото езеро в Бавария). Посещение на двореца Херенхимзеe, копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски на острова Херенинзел (билетът за корабчето до Херенинзел не е включен в пакетната цена на екскурзията). Продължаване за Мюнхен. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Разглеждане забележителностите на Мюнхен: „Карлсплац”, Михаелскирхе, Фрауенкирхе, „Марианплац” с Кметството, Старата и Новата Резиденция. Възможност за обяд в най-старата бирария на Мюнхен – Хофбройхаус, датираща от 16 век. Следобед – свободно време. Възможност зa разходка в Олимпия парк, една от основните туристически атракции на Мюнхен. Паркът е с големина от 3 кв. км, Паркът Олимпия разполага с ледена пързалка, закрит басейн, жилищна част, и разбира се Олимпийски стадион. От телевизионната кула в парка се открива гледка към цял Мюнхен и Алпите. Възможност за посещение на Музеят на БМВ , намиращ се в близост до парка. Отпътуване за Баварските Алпи. Настаняване в хотел в района. Нощувка .

Пети ден:
Закуска. Еднодневен тур в сърцето на Бавария: Посещение на известният дворец на баварските херцози - Нойшванщайн: ”Приказния замък”, първия и най-известен дворец на баварския крал Лудвиг II, вдъхновен за направата му от Вагнер и неговите произведения „Лоенгрийн” и „Танхойзер”. Забележка: Придвижването от паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн е около 30мин. пеша. По желание (срещу доплащане) – можете да се придвижите с файтони – цената в посока нагоре е 6 евро, или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре е 3 евро. При посещение на Нойшванщайн – между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Посещение на двореца Линдерхоф, единствения цялостно завършен приживе от поредицата приказни замъци на Лудвиг II. Отпътуване за Залцбург. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

Шести ден:
Закуска. Разглеждане на забележителностите на Залцбург с екскурзовод (необходимо е ползването на градски транспорт): “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата “Св. Петър”, гробището „Св. Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденцплац”, “Моцартплац”, градините на замъка Мирабел. Възможност за посещение на замъка Хьоензалцбург - най-добре запазената средновековна крепост в Европа. Отпътуване за България. Нощен преход.

Седми ден:
Пристигане рано сутринта.

Цената включва:
• транспорт с комфортен автобус;
• 4 нощувки със закуски – 1 в хотел в района на Загреб, 1 в хотел в района на Мюнхен , 1 в хотел в района на Бавария; 1 в хотел в района на Залцбург;
• Туристическа програма в Загреб, Мюнхен и Залцбург ;
• Посещение на замъците – Херенхимзее, Нойшванщайн, Линдерхоф без включени входни такси, билети за автобуси или файтони;
• Медицинска застраховка на 10 000 евро.

Цената не включва:
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Билети за корабчета, градски транспорт и др;

Цената е валидна при минимум 35 плащащи!