Топ Оферти

ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА И ПОСТОЙНА ЯМА
6 дни / 3 нощувки
Маршрут: Любляна – Постойна яма – Риека – Плитвички езера – Загреб

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
20.09.2018 г.
Програма
Първи ден:
Отпътуване около вечерта от Велико Търново за Словения. Нощен преход.

Втори ден:
Пристигане следобяд в Любляна – туристическа програма: Стария град с неговите площади, Люблянският замък, Тройният мост над р. Любляница, Парламента, Операта, Университета, Урсулинската и Францисканската църкви. Настаняване в хотел. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Отпътуване за Риека. По път посещение на пещерата Постойна: тук се намира най-дългият туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Ето защо още през 1872 г. в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна – тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес Постойна Яма е посетена от над 30 млн. туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по-известен като „човешка риба”, който е най-голям. Продължаване за Риека – днес най-голямото хърватско пристанище и един от най-динамичните хърватски градове, носещи обаянието на Адриатика и запазил великолепни архитектурни паметници. Посещение на Тръсат (т. нар. Горен Град), разглеждане отвън на църквата посветена на Дева Мария с чудотворна икона закриляща града и замъка. Отпътуване за Плитвички езера. Настаняване в хотел в района. Нощувка

Четвърти ден:
Закуска. Отпътуване за национален парк „Плитвички езера“. Разглеждане на Плитвичките езера, най-красивия и известен хърватски национален парк – серия от 16 планински езера. През 1949г са обявени за национален парк , а от 1979г са включени в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство. Езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях – Прошчанското езеро се намира на на 639м надморска височина, а най-ниското – Новаковича борд, е на 503 м. Езерата се разглеждат с панорамно влакче и корабче, които са включени в цената на входната такса и маршрута е около 4 часа. Разглеждането на парка включва ходене пеша и изисква удобни обувки. Отпътуване за Загреб. Пристигане привечер. Настаняване в хотел. Нощувка.

Пети ден:
Закуска. Кратка туристическа програма в града – аристократичният градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич”, Горни град с неоготическата катедрала и Двореца на архиепископа, хълма Градец с енорийската църква “Свети Марко”, Парламента, сградите на правителството и президента. Около обяд отпътуване за България. Нощен преход.

Шести ден:
Пристигане в Велико Търново рано сутринта.


Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 3 нощувки със закуски - 1 в хотел в района на Любляна, 1 в хотел в района на Плитвички езера, 1 в хотел в района на Загреб ;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка с асистанс на 10 000 евро покритие.

Цената не включва:
• Входните такси на посещаваните обекти;
• Билети за градски транспорт, корабчета и пр.

Цената е валидна при минимум 35 плащащи.