Топ Оферти

ОТ ГРАДА-ПРИКАЗКА ДО ДРЕВНА ЕЛАДА
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: Стобски пирамиди – Солун – Мелник

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
Програма
Първи ден:
Отпътуване от Велико Търново рано сутринта по посока село Стоб и природната забележителност Стобски пирамиди. Стобските земни пирамиди са едни от най-популярните сред туристите природни обекти в България. По живописна екопътека се стига до върха на пирамидите, от където се открива прекрасен изглед към цялото Рилско корито, реката, подстъпите към Рилския манастир и снежните планински върхове. Посещение на Рилски манастир – един от символите на България. Продължаване към Мелник. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване за Солун. Панорамна обиколка на града: минава се през Прочутата Бяла кула, макар и преди носела имената Кулата на кръвта и Червената кула, сега отново е Бяла и в нея се помещават интересни музейни експонати от Византийската епоха. Обиколката продължава с паметника на Александър Македонски, Арката на Галер, крепостта, от която се открива възхитителна гледка – много подходяща за снимки и старата част на града. Последната спирка е известната църква “Св. Димитър” – построена върху римският затвор, в който е пострадал Светецът и където е бил гробът му. Днес мощите му се съхраняват в църквата, а подземията са отворени за посетители – реставрирани и учудващо добре запазени. Свободно време в центъра на града. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Разглеждане на Мелник и разходка в най-малкия град в България. Посещение на Кордопуловата къща – архитектурно-художествен и исторически паметник от средата на 18 век и най-голямата възрожденска постройка у нас, принадлежала на богатия мелнишки род Кордопулови, занимаващи се с винопроизводство. Възможност за посещение на музея на виното в Мелник, където може да дегустирате 4 вида вино (един вид бяло и три вида червени вина). Отпътуване за Велико Търново. Пристигане вечерта.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в Мелник;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута.

Цената не включва:
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Разходи от личен характер.

Цената е валидна при минимум 35 плащащи