с отпътуване от Велико Търново

РУМЪНИЯ
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: Букурещ – Синая – Замъкът на Дракула – Брашов – Замъкът „Пелеш” – Букурещ

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
Програма
Първи ден:
Отпътуване от Велико Търново по маршрут Русе – Букурещ. Пристигане в Букурещ – панорамно се преминава с автобуса по старата търговска улица Калеа Викторией, където може да се видят едни от най-забележителните сгради в Букурещ – Музеят на музиката, Площадът на революцията, Атенеума/Филхармонията/, Бившият кралски Дворец – настоящата Художествена галерия, Националният Исторически Музей, Сградата на Парламента и др. Посещение на Музей на селото. Това е най-големият музей на открито в Европа. Продължаване за Синая. Настаняване в хотел. Вечеря /по желание срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване за Бран, посещение на Замъка на граф Дракула, средновековна крепост, построена в края на 14 в., върху стръмна скала. Свободно време в Бран за разглеждане на Замъка. Отпътуване за Брашов – пешеходна обиколка на града: Общинския площад със сградата на Общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, Старото кметство, кратка разходка в центъра на града. Свободно време. Връщане в Синая. Вечеря в традиционен румънски ресторант /по желание срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Посещение на Кралския замък Пелеш – резиденцията на първата румънска кралска двойка Карол І и кралица Елизабета. По желание – посещение на манастира Синая, който се намира в близост да замъка. Отпътуване за Букурещ. Посещение на най-големия шопинг район на Букурещ – Afi Palace Controceni – IKEA, Carrefour и множество магазини на световноизвестни марки като Н&M, Mango, Zara, Adidas, Nike и др. Свободно време с възможност за разходка в старите улички на града. Отпътуване за България. Пристигане в Велико Търново вечерта.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 2 нощувки със закуски хотел в Синая; / примерен хотел“Palace” http://palacesinaia.ro /;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка с асистанс на 10 000евро покритие.

Цената не включва:
• Вечеря в традиционен румънски атракционен ресторант (студено предястие, салата, основно ястие, десерт, вода, 1 чаша вино) – 15 евро;
• Вечеря в ресторанта на хотела – 10 евро;
• Входни такси на посещаваните обекти – Вход за музея на селото – 10 леи , Вход за Замъка на Дракула - Бран - 40 леи за възрастни; вход за Замъка Пелеш - Синая - 30 леи за възрастни;
• Доплащане за единично настаняване – 50 лв.

Цената е валидна при минимум 40 плащащи.