ВЛЮБЕНИ ВЪВ ВЯТЪРА

ВЛЮБЕНИ ВЪВ ВЯТЪРА
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: Каменно светилище „Беглик Таш“ – Приморско – с. Бръшлян – с. Българи – Замъкът в Равадиново – Созопол

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
Програма
Първи ден:
Отпътуване рано сутринта от Велико Търново. Посещение на скалното светилище „Беглик Таш“ – едно от големите открития за тракийската история на Южното Черноморие и Странджа. Светилището е разположено в централната част на нос Беглик Таш и обхваща площ от около 6 декара. Продължаване към Приморско. Свободно време в града или разходка по река Ропотамо с корабче – едночасово пътешествие сред красивата природа на резерват Ропотамо чак до вливането на реката в Черно море (по желание срещу допълнително заплащане). Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване за с. Бръшлян – перлата на Странджанския край и посещение на църквата „Св. Димитър“, построена върху Тракийско светилище. Посещение на Етнографска къща-музей – 150-годишната сграда е запазена в автентичен вид, както външно, така и по отношение на вътрешната уредба на помещенията. Продължаване за с. Българи – едно от последните четири нестинарски села в България. Посещение на Нестинарския конак – столнина. Връщане в Приморско. Вечеря. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Отпътуване за замъка в Равадиново. Замъкът „Влюбен във вятъра“ е уникално архитектурно творение, простиращо се върху площ от 20 декара. Към замъка има парк, езеро с лебеди и параклис. Високите кули на замъка, обрасли с бръшлян, напомнят приказките на братя Грим. Продължаване към Созопол. Свободно време за обяд и разглеждане на града - Старинният Созопол с мощите на св. Йоан Кръстител е победител в класацията „Чудесата на България“, проведена през 2011 год. Възможност за посещение на Археологическия музей, който се помещава в сградата на храма „Св. св. Кирил и Методий“. Отпътуване за Велико Търново. Пристигане вечерта.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотели в района на Приморско;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;

Цената не включва:
• разходка с корабче по р. Ропотамо;
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Разходи от личен характер.

Цената е валидна при 35плащащи