СМОЛЯНСКИ ЕЗЕРА

СМОЛЯНСКИ ЕЗЕРА
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: Ухловица – Агушеви конаци – Пампорово – Смолянски езера – Дяволски мост – Кърджали

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
27.07.2018 г.
Програма
Първи ден:
Отпътуване рано сутринта от Велико Търново към пещерата Ухловица – един от подземните дворци на Родопите. Ухловица е една от най-старите пещери в региона с много красиви образувания, наподобяващи морски корали. Въпреки, че е малко позната, тя не отстъпва по красота на легендарните пещери като „Леденика“ и „Снежанка“. (Забележка: До пещерата се стига по стръмен участък от 800 метра и 185 броя стъпала до входа (около 30 минути). Продължаване за родопското село Могилица. Там времето е съхранило уникалния феодален замък "Агушеви конаци" – единственият в Югоизточна Европа. Свободно време за разглеждане на Агушевите конаци и кратка разходка в центъра на китното село Могилица, за да се срещнете с ,,кандидата,, за рекордите на Гинес - гигантска дървена лъжица. Отпътуване за Пампорово. Настаняване в хотел. Вечеря. Ношувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване към Смолян, от където започва Екопътеката "Трите смолянски езера", която обикаля трите най-горни езера, намиращи се под връх Снежанка. Смолянските езера са разположени от Орфеевите скали по левия склон на долината на река Черна и стигат чак до град Смолян. В миналото са били над 20, но сега са останали само 7, а другите са се превърнали в блата. В края на екопътеката качване на лифт към връх Снежанка и Телевизионната кула. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Отпътуване за с. Дядовци, общ. Ардино. Пешеходен преход около 2 километра /маршрутът е лек/ до Дяволският мост. Плашещ с легендите за създаването си и мамещ с красотата си . Вече близо 500 години водите на Арда се разбиват в основите му, но той стои гордо и величествено, непокътнат от следите на времето. Продължаване за Кърджали. Спирка за фото-пауза за водното огледало (каналът) на р.Арда в Кърджали – съвременно хидротехническо съоръжение, което започва след стената на яз. Кърджали и стига до моста към кв."Веселчане". Свободно време в града. Отпътуване за Велико Търново.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в Пампорово;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута.

Цената не включва:
• Входни такси на посещаваните обекти:
• Разходи от личен характер.

Цената е валидна при минимум 35 плащащи