АТИНА – НОС СУНИОН – ДЕЛФИ

АТИНА – НОС СУНИОН – ДЕЛФИ
4 дни / 3 нощувки
Маршрут: АТИНА – НОС СУНИОН – ДЕЛФИ

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
23.05.2019 г.
Програма
Първи ден:
Отпътуване от Велико Търново/Сливен през нощта по маршрут Кулата - Атина. Пристигане в гръцката столица късния следобяд. Настаняване в хотел. Вечерна разходка в стария град Плака: площад „Омония” - един от централните площади на гръцката столица; Римският форум с Кулата на ветровете; Старата джамия; площад „Монастираки” - мястото, където има най-много антиквариати, магазини за народно изкуство от всякакъв вид и традиционни сувенири (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Панорамна обиколка на Атина: Арката на Адриан – триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът – някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад „Синтагма”. Свободно време в Атина за самостоятелни посещения или шопинг. Вечеря в традиционна таверна с музика и танци (по желание срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Свободно време в Атина или по желание: екскурзия до нос Сунион. Посещение на Храма на Посейдон, построен върху крайморска скала на с прекрасна гледка към Егейско море. Самият храм е издигнат около 440 г. пр. н. е. На негово място е имало свещена сграда, която обаче е била разрушена от персите. Останките от светилището, които днес са се запазили на скалата са част от античния храм, построен от архитекта на Тезейона. Свободно време за плаж. Връщане в хотела. Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Отпътуване за Делфи – мястото, където според древните гърци се намира центърът на света. Туристическа програма с местен екскурзовод: разглеждане на Светилището и Храма на Аполон, Съкровищницата на Атиняни, и посещение на Музея в Делфи, съхраняващ шедьоври на древногръцката скулптура с местен екскурзовод. Отпътуване след обяд за България. Пристигане във Велико Търново/Сливен рано сутринта на следващия ден.

Цена от Велико Търново: 359 лв.
Цена от Сливен: 370 лв.

Цената включва:
• Транспорт лицензиран автобус;
• 3 нощувки със закуски в хотел в Атина;
• Екскурзия до нос Сунион;
• Туристическа програма в Делфи с местен екскурзовод;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка с асистанс на 10 000 евро покритие.

Цената не включва:
• Вечеря в традиционна таверна с музика и танци – 25 евро
• Разходи от личен характер;
• Входни такси за посещаваните обекти.
  • Храма на Посейдон, Сунион – 8 €
  • Археологически музей в Делфи – 12 €

Входните такси са с ориентировъчен характер!

Цената е валидна при минимум 35 плащащи.

"Хит Холидей" си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от фирмата обстоятелства.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.