Топ Оферти

БУРГАС – О-В СВЕТА АНАСТАСИЯ – НЕСЕБЪР – КАБИЛЕ
2 дни / 1 нощувки
Маршрут: БУРГАС – О-В СВЕТА АНАСТАСИЯ – НЕСЕБЪР – КАБИЛЕ

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
18.05.2019 г.
Програма
Първи ден:
Отпътуване от Велико Търново/Сливен сутринта. Пристигане в Бургас. Екскурзия до остров Света Анастасия, който се намира в Бургаския залив в Черно море. Изграден е от вулканични скали, висок 12 метра, на места 17, а площта му е близо 9 декара. Между 1945 и 1990 г. носи името Болшевик. Островът е забулен в мистерия и за него се разказват стотици легенди и истории. До там се стига с 18-метровия общински катамаран „Анастасия“. Той е оборудван с най-съвременна техника и отговаря на всички стандарти и изисквания за безопасност. Ширината му е 6,5 метра, височината на борда 2,40 метра, газене 90 см. Корабът разполага със 72 места в закрития салон и две места за инвалидни колички. На разположение на пътниците са общо 3 санитарни възела, като единият е за хора с увреждания. Има бар за кафе и студени напитки, плазмен екран и аудио система, интерком система за връзка между пътнически салон и кабината за управление. На откритата палуба са обособени 28 допълнителни места за сядане. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Бургас. Вечеря. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Несебър – най-старият град на българското черноморско крайбрежие. Посещение на Архитектурно-историческия и археологически резерват „Старинен Несебър“, който представлява полуостров, дълъг около 850 м и широк 350 м. Несебър е един от най-древните градове на Европа, основан преди 3200 години. През античността градът е наричан Месамбрия. По време на цялото си съществуване градът винаги е бил ограждан от крепостни стени, останки от които са запазени и до днес. Първите крепостни стени са построени от траките през VІІІ век пр.Хр. Продължаване към „Археологическия музей“. Свободно време. Отпътуване за Велико Търново/Сливен. По път посещение на Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле”, който е бил важен политически, икономически и религиозен център още през І хил. пр. Хр. В резервата има археологически музей, съхранил експонати, открити при археологическите разкопки в Кабиле и Ямболския регион от праисторическо време до средновековието. След разглеждане на музея, посещение на Кабиленски манастир „Рождество Богородично“. Пристигане привечер.

Цена от Велико Търново: 106 лв.
Цена от Сливен: 99 лв.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел в района на Бургас;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;

Цената не включва:
• Входни такси и билети на посещаваните обекти;
  • Корабче до остров Света Анастасия - 10 лв.
  • Археологически музей, Несебър - Възрастни: 5 лв; Деца: 2,50 лв.
  • Археологически музей, Кабиле - 2 лв.
• Разходи от личен характер.

Входните такси са с ориентировъчен характер!

Цената е валидна при минимум 35 плащащи

"Хит Холидей" си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от фирмата обстоятелства.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.