ЧУДОТО МЕТЕОРА

ЧУДОТО МЕТЕОРА
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: Солун – Олимпийска ривиера – Метеора – Скалните манастири – Вергина – Едеса

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
Програма
Първи ден:
Отпътуване рано сутринта от Велико Търново/Сливен по маршрут София – Кулата – Солун. Пристигане около обяд и начало на панорамна обиколка на града: Бялата кула – символ на града; църквата “Св. св. Кирил и Методий”; площад “Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата “Св. Димитър” – необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване за Метеора в 08:00 ч. Пристигане в местността Метеора – едно уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастири. Свободно време за обяд. Връщане в хотела. Вечеря в традиционна таверна с музика и танци(по желание срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Отпътуване за Вергина – първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гроба на Филип II Македонски. Отпътуване за Едеса – един от най-красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Фото-пауза сред красивите водопади. Свободно време в центъра на града. Отпътуване за България. Пристигане във Велико Търново/Сливен късно вечерта.

Цена от Велико Търново: 235 лв.
Цена от Сливен: 229 лв.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 2 нощувки със закуски в хотел в района на Олимпийска ривиера;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка с асистанс на 10 000евро покритие;

Цената не включва:
• Вечеря в традиционна таверна с музика и танци – 20 EUR;
• Входните такси на посещаваните обекти ;
  • Скалните манастири (3 EUR за всеки манастир);
  • Гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (12 EUR);
  • Археологически музей (6 EUR) и Византийски музей (4 EUR) в Солун или комбиниран билет за двата музея – 8 EUR.

Входните такси са с ориентировъчен характер!

Цената е валидна при минимум 35 плащащи.

"Хит Холидей" си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от фирмата обстоятелства.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.