Топ Оферти

БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ с 2 нощувки
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: Ритлите – Черепишки манастир – пещерата “Леденика“ – Враца – Белоградчик – Видин

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
19.04.2019 г.
Програма
Първи ден:
Отпътуване от Сливен/Велико Търново сутринта за Черепишки манастир, по път фотопауза при едни от най-интересните скални образувания на Искърския пролом – Природния феномен Ритлите. Те представляват изправени скални стени, разположени успоредно една на друга, стърчат над реката на 50-80 м. Продължаване към Черепишкия манастир "Успение Богородично", основан през 14 в. Преданията разказват, че при битката на Иван Шишман с османците загинали много войни. Костите им, останали на бойното поле, дали името на местността и манастира. Посещение на Регионален исторически музей Враца, където могат да бъдат видяни експозиции с Рогозенското златно съкровище, находки от Могиланската могила, плочката от село Градешница и др. Разходка из града, където могат да се видят Кулата на мешчиите – XVI в. и Куртпашовата кула – XVII в. Отпътуване към пещера „Леденика“. Името ѝ идва от първата и зала, по която през зимата се образуват ледени сталагмити, сталактити и сталактони и се издига огромна ледена колона с диаметър близо 21 м. В пещерата се намира най-популярната зала на Балканите – „Концертната зала“, в нея Врачанската филхармония често изпълнява симфонични концерти. Свободно време в района на развлекателен парк „Леденика“. Настаняване в хотел в района на Враца. Вечеря. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване за Белоградчик. Посещение на Белоградчишката крепост „Калето“, разположена в подножието на величествените Белоградчишки скали, номинирани в проекта “Новите седем чудеса на света“ и включени в индикативния списък на ЮНЕСКО през 2011 г. Белоградчишките скали са извайвани от природата в продължение на повече от 200 млн. години. Червеникавият им оттенък се дължи на съдържанието на железен окис. Те са разнообразни по форма и големина скални творби, издигащи се на повече от 100 м височина. Свободно време за разглеждане и снимки. Отпътуване за Видин. По път разглеждане на пещера „Венеца“ – една от най-уникалните и красиви пещери в България, обявена за природна забележителност заради изключително красивите си цветни калцидни образувания и ледени кристали, наподобяващи цветя, фигури и животни. Изключително красива и богата на образувания, удобна за посещение. Настаняване в хотел в района на Видин. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Пешеходна разходка във Видин – Катедралата "Св. Димитър", считана за вторият по големина православен храм в България; Сградата на музей "Конака", построена през XVII век; Мавзолеят на първият екзарх и Видински митрополит Антим I, известен с красивия мозаечен портрет на Антим I; Синагогата - втората по големина след тази в София. Посещение на крепостта „Баба Вида“– единственият запазен средновековен замък в България, включена в Списъка на 100-те национални туристически обекти. Крепостта е разположена в северната част на град Видин, на брега на река Дунав и е известна още с името “Бабини Видини кули”. Продължаване към пещера Магурата. Състои се от една главна галерия, в която са оформени 6 пещерни зали и три странични разклонения. Богата е на пещерни образувания с внушителни размери. Отпътуване за Сливен/Велико Търново. Пристигане вечерта.

Цена от Сливен - 177 лв.
Цена от Велико Търново - 159 лв.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус
• 2 нощувки със закуски и вечери – 1 в хотел в района на Враца и 1 в хотел в района на Видин
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка за лица до 65 г.
• Беседи по посещаваните обекти

Цената не включва:
• Входни такси на посещаваните обекти:
•Разходи от личен характер
  • Пещера „Леденика“ – 8 лв.
  • Регионален исторически музей (централна сграда) – 4 лв.
  • Белоградчишка крепост „Калето“ – 6 лв.
  • Пещера „Венеца“ – 5 лв.
  • Крепост „Баба Вида“ – 4 лв.

Цената е валидна при минимум 35 плащащи
Цените на входните такси подлежат на препотвърждение.

"Хит Холидей" си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от фирмата обстоятелства.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.