Топ Оферти

ЛЮБЛЯНА – ВЕНЕЦИЯ – МИЛАНО – МИНИ ШВЕЙЦАРИЯ – КОМО – ЦЮРИХ – КОНСТАНЦ – ЗАЛЦБУРГ – ЗАГРЕБ
7 дни / 6 нощувки
Маршрут: Любляна – Венеция – Милано – Мини Швейцария – Комо – Цюрих – Констанц – Залцбург – Загреб

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
Програма
Първи ден:
Отпътуване рано сутринта от Велико Търново по маршрут София – Любляна. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел в района на Любляна. Вечеря. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване рано сутринта за Венеция. Пристигане в Пунта Сабиони и потегляне с корабче за Венеция. Туристическа програма - площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; Двореца на Доджите, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията, Часовниковата кула, моста Риалто и Канале Гранде. Моста на Академията , Палацо Контаржини и втората по значение базилика в града „Сан Стефано”. Свободно време във Венеция. Връщане с корабче в Пунта Сабиони следобяд и отпътуване за Милано. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Разглеждане на Милано – Катедралата, галерията Виктор - Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Отпътуване за градчето Мелиде, с възможност за посещение на парка “Швейцария в миниатюри“. В парка могат да се видят макети на всички забележителности в Швейцария. Така че с посещението си, ще може да се каже, че сте разгледали Швейцария и всичките й забележителности с панорамна обиколка отвън. Продължаване за Комо. Изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му. Разглеждане на Комо – „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Маджоре”, кметството. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Отпътуване за Цюрих. Туристическа програма в града: Кметството, барокова сграда на брега на езерото Лимат, своеобразен символ на Цюрих; Централната гара на Цюрих – ключов железопътен възел за Швейцария; Фраумюнстер- бивше женско абатство, основано 853 г. от Лудвиг II Германски за неговата дъщеря Хилдегард; Банхофщрасе - витрината на Европа, основна търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици. Продължаване за Бодензее. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.

Пети ден:
Закуска. Разглеждане на Констанц – красив град, разположен на територията на две държави на брега на Боденското езеро, родното място на изобретателя на дирижабъла - Граф Цепелин. Пешеходна разходка в центъра на града: Катедралата - най-старата и най-величествена сграда в града; "Марктщете" - главната улица на стария Констанц; Императорският фонтан с бюстовете на четирима императори; площад "Обермаркт", хотел "Барбароса", Кметството и Концил - сградата на пристанището. Посещение на приказния остров на цветята Майнау, чийто мек климат благоприятства развитието на тропическите и субтропическите растения - палми, лиани, портокали, смокини, бадеми, както и много местни растения. Отпътуване за Залцбург. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.

Шести ден:
Закуска. Разглеждане на забележителностите на града: “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата “Св.Петър”, гробището „Св.Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденцплац”, “Моцартплац”, градините на замъка Мирабел. Възможност за посещение на замъка Хьоензалцбург - най-добре запазената средновековна крепост в Европа. Около обяд отпътуване за Загреб. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.

Седми ден:
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане във Велико Търново привечер.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел в района на Любляна;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в района на Милано / Комо;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел в района на Констанц;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел в района на Залцбург;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел в района на Загреб;
• Двупосочен билет за корабче Пунта Сабиони – Венеция – Пунта Сабиони;
• 4-ма ръководители;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка на 10 000 евро покритие с асистанс ;

Цената не включва:
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Билет за фуникуляр Комо – Брунате – Комо;
• Разходи от личен характер;

Цената е валидна при минимум 40 плащащи.