КАПАДОКИЯ

КАПАДОКИЯ
6 дни / 4 нощувки
Маршрут: Анкара – Кападокия – Ескишехир

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
Програма
Първи ден:
Отпътуване от Велико Търново около 23:00ч. Пътуване по маршрут Капъкуле – Истанбул – Анкара. Нощен преход.

Втори ден:
Пристигане в Анкара - столицата на Турция, разположена сред хълмиста местност в центъра на Анадолското плато. Панорамна обиколка – площадът Казъл Ай, Старият и Новият Парламент и т.н. Посещение на Мавзолея на Ататюрк, носещ името на основателя на новата турска република, разположен на площ от 750 000 м2 и строен в продължение на девет години. Настаняване в хотел. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Отпътуване за Кападокия, по пътно фото-пауза на Соленото езеро – второто по големина в Турция, един от най-солените водни басейни в света, на 905м. надморска височина. Следобяд пристигане в Кападокия – чудно съчетание на природна красота и културно богатство, образувано преди милиони години от изригването на вулкани, което под влиянието на ерозията приема фантастични форми , а човешката ръка е дълбала в тях подземни градове и християнски църкви. Посещение на подземен град Каймаклъ, над сто тунела и етажи, от които четири са отворени за туристи. Настаняване в хотел. Вечеря. По желание посещение на фолклорна програма и танц на Дервиши от ордена на Мевляана (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Четвърти ден:
Рано сутринта – при добро време, възможност за летене с балон – уникално преживяване – Кападокия погледната от птичи поглед. Закуска. Екскурзионна програма в Кападокия - Дервента / чудните скали – комини на феите, долината на Зелве, долината на гълъбите, долината на влюбените. Разглеждане на националния парк Гьореме - център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Разглеждане на: „църквата с ябълката“, „тъмната църква“, „църквата Св. Варвара“, „църквата със назмията“. Вечеря. Възможност за посещение на турска вечер в традиционно заведение с програма, танци и напитки. Нощувка.

Пети ден:
Закуска. Отпътуване от Кападокия. Следобяд пристигане в Ескишехир – известен още като „Турската Венеция“, родно място на Настрадин Ходжа. Днес е модерен и бурноразвиващ се град с четвъртия по големина университет в света с почти 2 млн. студенти. Панорамна обиколка на града . Разходка и свободно време в парка край реката Порсук, с възможност за разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на река Порсук, по подобие на Венеция в хотел. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Шести ден:
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане във Велико Търново късно през нощта.

Цената включва:
• транспорт с комфортен автобус;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел в района на Анкара ;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел района на Кападокия ;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел района на Ескишехир;
• Екскурзоводско обслужване в Анкара, Кападокия, Ескишехир от местен екскурзовод на български език;
• Медицинска застраховка на 10 000евро;

Цената не включва:
• входни такси на посещаваните обекти;
• посещение на подземен ресторант с фолклорна програма и танц на Дервиши от ордена на Мевляана – 20 евро;
• турска вечер – 25 евро;
• полет с балон – 170 евро