ПРЕДКОЛЕДНА СПА ПОЧИВКА В ПАМУККАЛЕ

ПРЕДКОЛЕДНА СПА ПОЧИВКА В ПАМУККАЛЕ
5 дни / 3 нощувки
Маршрут: Велико Търново - Памуккале - Велико Търново

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
Програма
Първи ден:
Отпътуване от Велико Търново/Сливен вечерта по маршрут Капъкуле – Карахаит. Нощен преход.

Втори ден:
Пристигане около обяд в курортния град Карахаит - Памуккале, намиращ се на 30 км. от гр. Денизли, и в непосредствена близост до природния феномен – скалните варовикови образования - Памуккале. Настаняване в хотел HERAKLES THERMAL HOTEL****. Свободно време за почивка в спа центърът на хотела или разходка по улиците на Карахаит. Вечеря. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Свободно време или екскурзия до Памуккале и Хиераполис. Разглеждане на останките на античния град Хиераполис. На върха на планината древните гърци и римляни са построили градът Хиераполис, който заедно с Памуккале е в списъкът на ЮНЕСКО за световното наследство. Загадъчните му останки от различни исторически периоди го превръщат във важен археологичен център.Той бил популярен сред гърците и римляните, страдащи от ревматизъм, кожни болести и др. Едни от важните съоражения в Хиераполис са: амфитеатърът, некропола, римските бани, Храмът на Аполон и др. Следва посещение на природния феномен Памуккале. Белотата на скалите, които се простират на около 3 км. привлича ежегодно туристи от цял свят. Горещи извори, чиито води се стичат надолу по планинския терен и са образували естествени басейни. Температурата на водата е 35-37 градуса. Каскадите се спускат и живописно създават около 100 тераси. Клеопатра е посещавала това място. При желание може и вие да се потопите в нейния извор – изворът на Клеопатра /срещу допълнително заплащане/. Свободно време за разходка по терасите на Памуккале, изворът на Клеопатра и кафе. Организиран обяд /включен в цената/. Продължаване за Денизли – посещение на текстилна фабрика и свободно време. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден:
Рано сутринта при добро време възможност за посрещане на изгрева на слънцето с балон над Памуккале. Може да се насладите на удивителната панорама на Памуккале и останките на древния Хиераполис. От високо погледнато двата снежнобели хълма наподобяват подкова и приличат на гигантски айсберги, които заслепяват с белотата си, и чието присъствие сред останалата природа е странно и неестествено.

Пети ден:
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане във Велико Търново/Сливен късно вечерта.

Цената включва:
• транспорт с комфортен автобус;
• 3нощувки със закуски и вечери в хотел HERAKLES THERMAL HOTEL**** в Карахаит;
• Ползване на басейн с топла минерална вода, джакузи , турска баня, сауна;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка на 10 000евро;

Цената не включва:
• Екскурзия до Хиераполис, Памуккале и Денизли с включен обяд – 25 евро;
• Полет с балон над Памуккале – 130евро;
• Разходи от личен характер.

Цената е валидна при минимум 40 плащащи.