Топ Оферти

Магията на Източни Родопи
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: Перперикон – Татул – Ивайловград – Суфли – Александруполис – Александрово – Хасково

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
05.09.2020 г.
Програма
Първи ден – Отпътуване рано сутринта от Велико Търново към Перперикон. По път фото-пауза при природния феномен Каменните гъби край с. Бели пласт. Разглеждане на Перперикон – археологически комплекс, състоящ се от голямо мегалитно светилище, свещен град и крепост. Предполага се, че това е прочутото в древността светилище на Дионис. Продължаване към Светилището на Орфей до с. Татул – eдин от най-величествените мегалитни паметници, открити по нашите земи. Светилището представлява скален масив, а върхът му – пресечена пирамида. Отпътуване за Ивайловград. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
Втори ден – Закуска. Отпътуване за Гърция – през област Еврос (Марица)  по „пътя на коприната” през Суфли. Посещение на Музея на коприната, в който е представена историята на бубарството и копринарството, както и различните етапи в традиционното отглеждане на буби. Възможност за закупуване на истинска естествена коприна. Продължаване към Александруполис. Градът е разположен на северния бряг на Егейско море, на няколко километра западно от устието на река Марица (Еврос). Туристическа програма с разглеждане на прочутия Александруполски фар, пристанището и Митрополитската църква „Св. Никола“. Свободно време. Връщане в Ивайловград. Вечеря. Нощувка.
 
Трети ден – Закуска. Посещение на  вила „Армира” – емблемата на Ивайловград. Тя е изключителен архитектурен паметник от преди 2000 години. Това е най-пищно украсеният вилен комлекс (дворец) от римската епоха, разкрит в българските земи, собственост на богата тракийска аристократична фамилия от І век сл. Хр. Продължаване към Музеен център "Тракийско изкуство в Източните Родопи", където основен  акцент е точното копие на оригинала на Александровската гробница. Отпътуване за Хасково. Фото-пауза при най-високата в света статуя на Пресвета Дева Мария с Младенеца. Свободно време. Отпътуване за Велико Търново. Пристигане привечер.
 
Цената включва:
·         Транспорт с комфортен автобус;
·         2 нощувки със закуски и вечери в хотел в Ивайловград;
·         Екскурзоводско обслужване по маршрута;
·         Еднодневна екскурзия до Суфли и Александруполис;
·         Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.
 
 
Цената не включва:
·         Разходи от личен характер;
·         Входни такси на посещаваните обекти:
-          Археологически комплекс „Перперикон“ – 6 лева, за групи над 20 души – 3 лева;
-          Светилището на Орфей с. Татул – 3 лева;
-          Вила „Армира“ – 5 лева;
-          Музеен център "Тракийско изкуство в Източните Родопи" – 4 лева.
 
 
 
Цените на входните такси подлежат на препотвърждение

 Цената е валидна при 35 плащащи 

Цени

Дата Двойна стая
05.09.2020 г. 187 лв.