Топ Оферти

Светите Места на Югозапна България
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: Стобски пирамиди – Рилски манастир – Сандански – Рупите – с. Златолист – Роженски манастир – Мелник

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
Програма
Първи ден – Отпътуване от Велико Търново сутринта към село Стоб и природната забележителност Стобски пирамиди. По живописна екопътека се стига до върха на пирамидите, от където се открива прекрасен изглед към цялото Рилско корито, реката, подстъпите към Рилския манастир и снежните планински върхове. Продължаване към Рилски манастир – един от символите на България и предпочитана туристическа дестинация. Манастирът е разположен на 1147 м надморска височина в дебрите на Рила планина, между реките Рилска и Друшлявица. Свободно време. Отпътуване за Сандански – „най-топлият град в България”. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
Втори ден – Закуска. Отпътуване за местността Рупите, известна преди всичко като място, свързано с пророчицата Ванга. Разглеждане на храм-паметника „Св. Петка Българска”, построен през 1994 г., наричан църквата на Ванга. Тя е построена със средства, предоставени от пророчицата и е интересна заради различните си стенописи, дело на известния български художник Светлин Русев. Продължаване за с. Златолист – малко селце, сгушено в Санданско-Петричката котловина, което е посещавано от хиляди български и чуждестранни туристи заради църквата „Св. Георги”. Тя е построена през 1857г. и в началото на ХХ век там е живяла пророчицата Преподобна Стойна. Петричката ясновидка Ванга е единствената наследница на Преподобна Стойна. Отпътуване за  Роженски манастир „Свето Рожество Богородично” – най-голямата обител в пиринския край и един от средновековните български манастири, запазени сравнително непокътнати и до днес. Продължаване къмМелник и разходка в най-малкият град в България (с 208 жители), скътан в южните склонове на Пирин, сред пясъчни пирамиди с причудливи форми. Посещение на Кордопуловата къща – архитектурно-художествен и исторически паметник от средата на 18 век и най-голямата възрожденска постройка у нас. Възможност за посещение на музея на виното в Мелник. Свободно време. Връщане в Сандански. Вечеря. Нощувка.
 
Трети ден – Закуска. Свободно време и разходка в Сандански. Възможност за посещение на Археологическия музей. Отпътуване за Велико Търново. Пристигане вечерта.
 
Цената включва:
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в Сандански;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута.                                              
 
Цената не включва:
  • Разходи от личен характер.
  • Входни такси на посещаваните обекти:
  • Кордопуловата къща – 3,50 лв. (разглеждане + дегустация на 1 вид вино);
  • Музей на виното – 5 лв. (включва дегустация на 4 вина);
  • Археологически музей – Сандански 
 
Входните такси са с ориентировъчен характер
Цената е валидна при 35 плащащи

  

Цени

Дата Двойна стая
18.09.2020 г. 184 лв.