Топ Оферти

НЕОБЯТНАТА РОДОПА ПЛАНИНА
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: Бачковски манастир – Пампорово – Ягодинска пещера – Орлово око – пещера Дяволското гърло – Пловдив

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
21.06.2019 г.
Програма
Първи ден:
Отпътуване рано сутринта от Велико Търново/Сливен по посока Пампорово. По път посещение на Бачковски манастир – вторият по големина и значимост и вероятно най-посещаваният български манастир. Манастирският комплекс заема площ от близо 8000 кв.м и е разположен на 440м. н.в. Бачковският манастир е обявен за национален паметник на културата. Пристигане в Пампорово и настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване за Ягодинската пещера. Със своите 8501 м дължина на галериите, тя се нарежда на четвърто място сред най-дългите пещери у нас и на първо място в Родопите. Посещение на пещерата, която е изключително богата на пещерни форми: драперии, сталактити и сталагмити, пещерни бисери, сталактони, леопардова кожа и др. Следва изкачване с високопроходим автомобил до панорамната площадка Орлово око. Площадката е монтирана на ръба на скалите на връх "Свети Илия" на височина 1563 метра. Разкрива се незабравим изглед към красотите на Родопите, към Пирин и малка част от Рила, към планините в Гърция. Свободно време за снимки на фона на спиращите дъха гледки към Буйновското ждрело. Отпътуване за пещера „Дяволско гърло“ и преминаване през Триградското ждрело - третото по големина ждрело в страната, всечено в отвесни варовикови скали, които ограждат течението на Триградската река. Пещерата „Дяволско гърло“ се е образувала от река, падаща от височина 42 метра. От нея се е оформила голяма зала, наречена „Бучащата зала“, заради оглушителния грохот, който се чува в нея. От голямата зала, по виеща се стръмна циментова стълба се стига до естествения вход на пещерата. Докато се изкачвате може да се полюбувате на един от най-високите подземни водопади в Европа - 42м. Връщане в Пампорово. Вечеря. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Отпътуване за Пловдив. Свободно време за разходка в стария град: Трихълмието с Античния театър, построен в началото на II в.н.е., по времето на император Траян (98 – 117), Хиндлиянова къща, църквата „Св. Св. Константин и Елена“, римския стадион и форума (Агората) на Филипопол, които е бил търговски, административен и религиозен център на античния град. Отпътуване за Велико Търново/Сливен. Пристигане вечерта.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в Пампорово;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута
• Трансфер с високопроходим автомобил до Ягодинската пещера и панорамната площадка Орлово око.

Цена от Велико Търново: 152 лв.
Цена от Сливен: 150 лв.

Цената не включва:
• Входни такси на посещаваните обекти:
  • Ягодинска пещера – 8 лева
  • Пещера „Дяволско гърло“ – 5 лева
Старинен Пловдив:
  • ИНДИВИДУАЛНИ ПОСЕЩЕНИЯ НА ЕДИН ОБЕКТ – 5 лева
  • КОМБИНИРАН БИЛЕТ за посещение на до 5 обекта по избор – 15 лева
  • КОМБИНИРАН БИЛЕТ за посещение на до 5 обекта по избор, вкл. и прожекционната зала на Римски стадион – 19 лева
  • КОМБИНИРАН БИЛЕТ за посещение на къща Стамболян и прожекционната зала на Римски стадион – 6 лева
• Разходи от личен характер.

Цените на входните такси са с ориентировъчен характер!

Цената е валидна при 35 плащащи.

"Хит Холидей" си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от фирмата обстоятелства.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.