БЕЛОГРАДЧИК – СКАЛНА ПРИКАЗКА

БЕЛОГРАДЧИК – СКАЛНА ПРИКАЗКА
2 дни / 1 нощувки
Маршрут: Белоградчишки скали – Пещера „Магурата“ – Пещера „Леденика“ – Черепишки манастир

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
Програма
Първи ден:
Отпътуване от Велико Търново сутринта посока Белоградчик. Посещение на Белоградчишката крепост „Калето“, разположена в подножието на величествените Белоградчишки скали, номинирани в проекта “Новите седем чудеса на света“ и включени в индикативния списък на ЮНЕСКО през 2011 г. Белоградчишките скали са извайвани от природата в продължение на повече от 200 млн. години. Червеникавият им оттенък се дължи на съдържанието на железен окис. Те са разнообразни по форма и големина скални творби, издигащи се на повече от 100 м височина. Свободно време за разглеждане и снимки. Продължаване към пещера Магурата. Състои се от една главна галерия, в която са оформени 6 пещерни зали и три странични разклонения. Богата е на пещерни образувания с внушителни размери. Настаняване в хотел в района на Белоградчик. Вечеря. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване към пещера „Леденика“. Името ѝ идва от първата и зала, по която през зимата се образуват ледени сталагмити, сталактити и сталактони и се издига огромна ледена колона с диаметър близо 21 м. В пещерата се намира най-популярната зала на Балканите – „Концертната зала“, в нея Врачанската филхармония често изпълнява симфонични концерти. Свободно време в района на развлекателен парк „Леденика“. Отпътуване към Черепишки манастир, по път фото-пауза при едни от най-интересните скални образувания на Искърския пролом – Природния феномен Ритлите. Те представляват изправени скални стени, разположени успоредно една на друга, стърчащи над реката на 50-80 м. Продължаване към Черепишки манастир "Успение Богородично", основан през 14 в. Преданията разказват, че при битката на Иван Шишман с османците загинали много войни. Костите им, останали на бойното поле, дали името на местността и манастира. Отпътуване за Велико Търново. Пристигане привечер.

Цена от Велико Търново - 108 лв.
Цена от Сливен - 115 лв. (само за дата 05.10.2019)

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел в Белоградчик;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;

Цената не включва:
• Входни такси на посещаваните обекти:
  • Пещера „Леденика“ – 7,00 лв.
  • Белоградчишка крепост „Калето“ – 5,00 лв.
  • Пещера „Магурата“ – 5,00 лв.
• Разходи от личен характер.

Входните такси са с ориентировъчен характер!

Цената е валидна при минимум 35 плащащи

"Хит Холидей" си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от фирмата обстоятелства.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.