Топ Оферти

МАГИЯТА НА ИЗТОЧНИ РОДОПИ
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: Перперикон – Татул – Ивайловград – Суфли – Александруполис – Александрово – Хасково

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
10.05.2019 г.,  13.09.2019 г.
Програма
Първи ден:
Отпътуване рано сутринта от Велико Търново/Сливен по маршрут Велико Търново/Сливен – Стара Загора – Перперикон. Пътьом фотопауза при природния феномен Каменните гъби край с. Бели пласт. Разглеждане на Перперикон – археологически комплекс, състоящ се от голямо мегалитно светилище, свещен град и крепост. Предполага се, че това е прочутото в древността светилище на Дионис. Продължаване към Светилището на Орфей до с. Татул – eдин от най-величествените мегалитни паметници, открити по нашите земи. Светилището представлява скален масив, а върхът му – пресечена пирамида. Отпътуване за Ивайловград. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване за Гърция – през област Еврос (Марица) по „пътя на коприната” през Суфли. В Суфли се провеждал най-големият пазар на коприна в Османската империя. Историята на бубарството и копринарството, както и различните етапи в традиционното отглеждане на буби са представени по особено образен начин в Музея на коприната. Възможност за закупуване на истинска естествена коприна. Продължаване към Александруполис. Градът е разположен на северния бряг на Егейско море, на няколко километра западно от устието на река Марица (Еврос). Туристическа програма с разглеждане на прочутия Александруполски фар, пристанището и Митрополитската църква „Св. Никола“. Свободно време. Връщане в Ивайловград. Вечеря. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Посещение на вила „Армира” – емблемата на Ивайловград. Тя е изключителен архитектурен паметник от преди 2000 години. Това е най-пищно украсеният вилен комлекс (дворец) от римската епоха, разкрит в българските земи, собственост на богата тракийска аристократична фамилия от І век сл. Хр. Продължаване за Хасково. По път посещение на Музейния център "Тракийско изкуство в Източните Родопи". Акцент в експозиционната зала на музейния център е точното копие на оригинала на Александровската гробница. Свободно време в град Хасково с фото-пауза при най-високата в света статуя на Пресвета Дева Мария с Младенеца и първият и единствен в света Паметник на Завистта – Българският Икар. Отпътуване за Велико Търново/Сливен. Пристигане привечер.

Цена от Велико Търново: 172 лв.
Цена от Сливен: 165 лв.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в Ивайловград;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Еднодневна екскурзия до Суфли и Александруполис;
• Медицинска застраховка на 10 000 евро за Гърция.


Цената не включва:
• Входни такси на посещаваните обекти:
  • Археологически комплекс „Перперикон“ – 6 лева, за групи над 20 души – 3 лева;
  • Светилището на Орфей с. Татул – 3 лева;
  • Вила „Армира“ – 5 лева;
  • Музеен център "Тракийско изкуство в Източните Родопи" – 4 лева;
• Разходи от личен характер.

Цената е валидна при 35 плащащи

"Хит Холидей" си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от фирмата обстоятелства.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.