ВЕЛИКДЕН В ГЪРЦИЯ

ВЕЛИКДЕН В ГЪРЦИЯ
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: Солун – Олимпийска ривиера – Метеора – Скалните манастири – Вергина – Едеса

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
Програма
Първи ден:
Отпътуване рано сутринта от Велико Търново/Сливен по маршрут София – Кулата – Солун. Пристигане около обяд и начало на панорамна обиколка на града: Бялата кула – символ на града; църквата “Св. св. Кирил и Методий”; площад “Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата “Св. Димитър” – необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване в хотел в района. Посещение на църквата „Света Богородица Трифотиса” с Великденска литургия и празнична заря. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване за Метеора в 08:00 ч. Пристигане в местността Метеора – едно уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастири. Свободно време в Каламбака – живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора. Връщане в хотела. Празнична Великденска вечеря. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Отпътуване за Вергина – първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гроба на Филип II Македонски. Отпътуване за Едеса – един от най-красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Фото-пауза сред красивите водопади. Свободно време в центъра на града. Отпътуване за България. Пристигане във Велико Търново/Сливен късно вечерта.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 2 нощувки със закуски в хотел в района на Олимпийска ривиера;
• Целодневна екскурзия до Метеора;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка с асистанс на 10 000 евро покритие.

Цената не включва:
• Празнична великденска вечеря в традиционна таверна – 25 EUR;
• Входните такси на посещаваните обекти:
  • Скалните манастири (3 EUR за всеки манастир);
  • Гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (12 EUR);
  • Археологически музей (6 EUR) и Византийски музей (4 EUR) в Солун или комбиниран билет за двата музея – 8 EUR.

  • Входните такси са с ориентировъчен характер!

Цената е валидна при минимум 35 плащащи.

"Хит Холидей" си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от фирмата обстоятелства.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.