РУМЪНИЯ – с посещение на солни мини Сланик

РУМЪНИЯ – с посещение на солни мини Сланик
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: СЛАНИК – СИНАЯ – ЗАМЪКЪТ „ПЕЛЕШ” – ЗАМЪКЪТ НА ДРАКУЛА – БРАШОВ – БУКУРЕЩ

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
29.03.2019 г.
Програма
Първи ден:
Отпътуване от Велико Търново/Сливен по маршрут Русе – Букурещ – Сланик. Пристигане в град Сланик, разположен на 100 км от Букурещ и известен със своите солни мини. Старите галерии са своеобразни художествени галерии и са отворени за посетители. Те са на 200 метра под земята, около 50 м високи и 20 м широки, с най-причудливи форми – Булката, Овчаря, Зеленото езеро, Червеното езеро... До тях се стига с асансьор и пътуването трае близо 3 минути. Старата солна мина /210 м дълбочина/ е превърната в санаториум и се използва за лечение на белодробни заболявания в солен микроклимат. Топлите минерални бани, къпането в студените води на езерото с висока концентрация на сол, помагат за лекуването на много заболявания. Продължаване за Синая. Настаняване в хотел в Синая. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване за Бран, посещение на Замъка на граф Дракула, средновековна крепост, построена в края на 14 в., върху стръмна скала. Свободно време в Бран за разглеждане на Замъка .Отпътуване за Брашов – пешеходна обиколка на града: Общинския площад със сградата на Общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, Старото кметство, кратка разходка в центъра на града. Свободно време. Връщане в Синая. Вечеря в традиционен румънски ресторант / по желание срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Посещение на Кралския замък Пелеш – резиденцията на първата румънска кралска двойка Карол І и кралица Елизабета. По желание – посещение на манастира Синая, който се - xнамира в близост да замъка. Отпътуване за Букурещ - панорамно се преминава с автобуса по старата търговска улица Калеа Викторией, където може да се видят едни от най -забележителните сгради в Букурещ – Музеят на музиката, Площадът на революцията, Атенеума/Филхармонията/, Бившият кралски Дворец – настоящата Художествена галерия, Националният Исторически Музей, Сградата на Парламента и др. Свободно време с възможност за разходка в старите улички на Букурещ или посещение на търговски център Унирия. Отпътуване за България. Пристигане във Велико Търново/Сливен вечерта.

Цена от Велико Търново: 199 лв.
Цена от Сливен: 209 лв.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 2 нощувки със закуски хотел в Синая;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка с асистанс на 10 000евро покритие.

Цената не включва:
• Вечеря в традиционно румънско атракционно заведение – 15 евро
• Входните такси на посещаваните обекти:
  • Вход за Замъка на Дракула - Бран - 40 леи за възрастни;
  • Вход за Замъка Пелеш - Синая - 30 леи за възрастни;
  • Входна такса за солната мина в Сланик – 20 леи за възрастни.

Входните такси са с ориентировъчен характер.

Цената е валидна при минимум 40 плащащи.

"Хит Холидей" си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от фирмата обстоятелства.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.