РАЙСКОТО ПРЪСКАЛО – НАЙ-ВИСОКИЯТ ВОДОПАД НА БАЛКАНИТЕ

РАЙСКОТО ПРЪСКАЛО – НАЙ-ВИСОКИЯТ ВОДОПАД НА БАЛКАНИТЕ
2 дни / 1 нощувки
Маршрут: Копривщица – Райско пръскало

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
01.06.2019 г.
Програма
Първи ден:
Отпътуване от Велико Търново/Сливен рано сутринта по посока Копривщица. Архитектурно-исторически резерват Копривщица е сред Стоте национални туристически обекта на Български Туристически Съюз. В китното възрожденско градче се намират 5 къщи-музеи: на писателите – Къща-Музей „Любен Каравелов” и Къща-Музей Димчо Дебелянов, на революционерите: Къща-музей Тодор Каблешков, Къща-музей Ненчо Ослеков и Къща-музей Петко Лютов. Посещение на Катедралната църква „Св. Богородица“. Свободно време. Отпътуване за Сопот/Карлово. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване рано сутринта към местността Паниците. Начало на похода до най-високия водопад на Балканския полуостров – Райското пръскало. Намира се в централната част на Стара планина, в подножието на връх “Ботев”. Райското пръскало е на територията на резерват „Джендема“. Пръските на водопада падат от невероятната височина 124,5 м. Целият преход е с продължителност около 8 часа и през цялата си част е с професионален планински водач. Маршрута към водопада е през територията на национален парк “Централен балкан” и продължава до хижа “Рай”. След хижа “Рай”, за да стигнете до самия водопад Райското пръскало има още 20 мин. преход. Преходът не е лесен, но трудът за изкачването определено си заслужава, за да видите и да се насладите на най-високия водопад на Балканския полуостров – Райското пръскало. Отпътуване за Велико Търново/Сливен.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 1 нощувка с включена закуска и вечеря в хотел в района на Сопот / Карлово;
• 1 обяд (сух пакет) за прехода до Райското пръскало;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута.
• Планински водач;
• Планинска застраховка;

Цената не включва:
• Входни такси на посещаваните обекти
  • Архитектурно-исторически резерват Копривщица - Възрастни: 4 лв.; ученици и студенти -2 лв /за един музей/
Комбиниран билет за всички музеи: Възрастни: 6 лв.; ученици и студенти - 3 лв

  • Цените на входните такси са с ориентировъчен характер!

Цената е валидна при минимум 35 плащащи

"Хит Холидей" си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от фирмата обстоятелства.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.