Топ Оферти

ВЛЮБЕНИ ВЪВ ВЯТЪРА
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: Каменно светилище „Беглик Таш“ – Приморско – с. Бръшлян – с. Българи – Замъкът в Равадиново – Созопол

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
07.06.2019 г.
Програма
Първи ден:
Отпътуване рано сутринта от Велико Търново/Сливен. Посещение на скалното светилище „Беглик Таш“ – едно от големите открития за тракийската история на Южното Черноморие и Странджа. Светилището е разположено в централната част на нос Беглик Таш и обхваща площ от около 6 декара. Продължаване към Приморско. Свободно време в града или разходка по река Ропотамо с корабче – едночасово пътешествие сред красивата природа на резерват Ропотамо чак до вливането на реката в Черно море (по желание срещу допълнително заплащане). Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване за с. Бръшлян – перлата на Странджанския край и посещение на църквата „Св. Димитър“, построена върху Тракийско светилище. Посещение на Етнографска къща-музей – 150-годишната сграда е запазена в автентичен вид, както външно, така и по отношение на вътрешната уредба на помещенията. Продължаване за с. Българи – едно от последните четири нестинарски села в България. Посещение на Нестинарския конак – столнина. Връщане в Приморско. Вечеря. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Отпътуване за замъка в Равадиново. Замъкът „Влюбен във вятъра“ е уникално архитектурно творение, простиращо се върху площ от 20 декара. Към замъка има парк, езеро с лебеди и параклис. Високите кули на замъка, обрасли с бръшлян, напомнят приказките на братя Грим. Продължаване към Созопол. Свободно време за обяд и разглеждане на града - Старинният Созопол с мощите на св. Йоан Кръстител е победител в класацията „Чудесата на България“, проведена през 2011 год. Възможност за посещение на Археологическия музей, който се помещава в сградата на храма „Св. св. Кирил и Методий“. Отпътуване за Велико Търново/Сливен. Пристигане вечерта.

Цена от Велико Търново: 147 лв.
Цена от Сливен: 130 лв.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотели в района на Приморско;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута.

Цената не включва:
• Разходка с корабче по р. Ропотамо - 10 лв.
• Входни такси на посещаваните обекти;
  • Замъкът „Влюбен във вятъра” в Равадиново за група възрастни над 15 човека – 16 лв.
За двама възрастни с две деца – едното дете влиза безплатно
  • Тракийско светилище Беглик Таш - 2 лв.
  • Археологически музей, Созопол - 4 лв.
• Разходи от личен характер.

Входните такси са с ориентировъчен характер!

Цената е валидна при минимум 35 плащащи

"Хит Холидей" си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от фирмата обстоятелства.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.