МЕЖДУ ДУНАВ И САВА

МЕЖДУ ДУНАВ И САВА
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: Нови Сад – Сремски Карловци – Белград – Смедерево

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
04.05.2019 г.
Програма
Първи ден:
Отпътуване рано сутринта от Велико Търново/Сливен по маршрут София – Нови Сад. Пристигане около обяд във вторият по-големина град в Сърбия. Пешеходна разходка – Петроварадинската крепост и Градския музей, улиците Дунавска и Змай Йовина, Православната църква, Католическата църква, Синагогата. Свободно време в града. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване за Сремски Карловци – исторически град, разположен по склоновете на Фрушка гора, на десния бряг на река Дунав, от всички страни заобиколен от лозя. Сремски Карловци е и резиденция на главата на Православната църква, затова е и още наричан – „Рим на сръбската православна църква“. Пожелание дегустация на вина – дегустация на 7 вида вина местно производство, мезета, 3 вида мед. Продължаване към Белград и начало на панорамна обиколка – разглеждат се катедралния храм „Свети Сава”, най-големият православен храм на Балканите, площад Славия, Кметството, Парламента, площад Теразие, площад Република, Студентски площад, крепостта Калемегдан (от тук се открива превъзходна гледка към мястото, където река Сава се влива в река Дунав). Свободно време за разходка по търговската пешеходна улица „Княз Михайлова” и на Бохемската улица ”Скадарлия“. По желание (срещу допълнително заплащане) вечеря в традиционен сръбски ресторант с жива музика. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Свободно време в Белград. По желание и предварителна заявка разходка с корабче по р. Сава и р. Дунав (при подходящи метеорологични условия). Отпътуване за България. По пътя посещение на Смедерево – втората средновековна сръбска столица. На мястото, където река Езава се влива в Дунав, по това време е издигната една от най-големите дунавски и европейски крепости за времето си – Смедеревската крепост – по образец на Константинопол. Тя е изградена във византийски стил. Има форма на неправилен триъгълник, увенчан с 25 кули. Свободно време. Продължаване за България. Пристигане във Велико Търново/Сливен късно вечерта.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 2 нощувки със закуски – 1 в хотел в района на Нови Сад и 1 в хотел в района на Белград;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.

Цената не включва:
• Дегустация на 7 вида вина и 3 вида мед с мезета в Сремски Карловци - 8 €;
• Вечеря в традиционен сръбски ресторант – 20 €;
• Входни такси на посещаваните обекти:
  • Смедеревска крепост – 150 динара;
  • Разходка с корабче по р. Сава и р. Дунав (при минимум 20 туристи) – 30 лв.

Цената е валидна при минимум 35 плащащи.

ВАЖНО:
При нощувки в Белград туристите заплащат градска такса (city tax) в размер на около 1,30 евро на човек на ден. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

"Хит Холидей" си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от фирмата обстоятелства.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.