Топ Оферти

КОЛЕДНИ БАЗАРИ В СЪРЦЕТО НА ЕВРОПА
5 дни / 3 нощувки
Маршрут: Будапеща – Виена

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
04.12.2019 г.
Програма
Първи ден:
Отпътуване около 21:00ч от Велико Търново/Сливен по маршрут Белград – Будапеща. Нощен преход.

Втори ден:
Пристигане около обяд в Будапеща. Панорамна обиколка на града – Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата "Св. Матияш", носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Възможност за разходка с корабче по река Дунав. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Виена. По път посещение на “Outlet Pandorf”. Свободно време за пазаруване и обяд. Пристигане във Виена следобед. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка из Виена, където най-емблематичните площади на австрийската столица се преобразяват в магически коледни базари. Вечеря в типичен австрийски ресторант в Гринцинг – известен красив виенски квартал с автентична архитектура (по желание и срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария-Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена. Посещение на двореца Шьонбрун с местен екскурзовод – със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, и голяма историческа значимост днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус. къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, къщите на Хундертвасер. Свободно време за индивидуални посещения. Нощувка.

Пети ден:
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане във Велико Търново/Сливен на следващия ден рано сутринта.

Цена от Велико Търново: 409 лв.
Цена от Сливен: 419 лв.

Цената включва:
• Транспорт с категоризиран автобус;
• 3 нощувки със закуски – 1 в хотел в района на Будапеща, 2 в хотел в района на Виена;
• Панорамна и пешеходна обиколка на Виена и посещение на двореца Шьонбрун с местен екскурзовод;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка на 10 000 евро.

Цената не включва:
• Входни такси на посещаваните обекти:
  • Входна такса за двореца Шьонбрун – 15 €
  • Императорската съкровищница в Хофбурга – 13,90 €
  • Музей на изящните изкуства – 15 €
  • Природоисторически музей – 12 €
  • Билети за градски транспорт и пр.;
  • Разходка с корабче по р. Дунав в Будапеща с включена напитка – 15 €;
  • Вечеря в типичен австрийски ресторант в Гринцинг. Включва транспорт и меню: салата, виенски шницел с гарнитура печени картофи, ябълков щрудел, 1 чаша вино - 25 €.

Входните такси са с ориентировъчен характер.

Цената е валидна при минимум 35 плащащи.

"Хит Холидей" си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от фирмата обстоятелства.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.