ЛЕГЕНДИ ОТ ТРАНСИЛВАНИЯ

ЛЕГЕНДИ ОТ ТРАНСИЛВАНИЯ
3 дни / 2 нощувки
Маршрут: Брашов – Сигишоара – Сибиу – Синая – Букурещ

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
Програма
Първи ден:
Отпътуване рано сутринта от Велико Търново/Сливен. Пристигане в Брашов. Пешеходна обиколка в града: Общинският площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, Старото кметство, кратка разходка в центъра на града. Свободно време. Отпътуване за Сигишоара – един от най-добре запазените и красиви средновековни градове в Европа. Свободно време за разходка из старата част на града: старата саксонска крепост, родната къща на Влад Дракула, часовниковата кула, църквата на хълма и други. Настаняване в хотел. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. Отпътуване за Сибиу – един от най-интересните градове в тази част на Румъния и един най-богатите градове в средновековна Трансилвания, който от 2004 г. е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО, а през 2007 г. е избран за културна столица на Европа. Посещение на Национален музеен комплекс „АСТРА“ – един от най-големите етнографски музеи на открито в Европа. Разходка в центъра на града – Моста на лъжците, площад „Хует“ – немско училище, музеят „Брукентал“ и други. Отпътуване за Синая. Настаняване в хотел. Вечеря в традиционен румънски ресторант (по желание срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Посещение на кралския замък „Пелеш“ – резиденцията на първата румънска кралска двойка Карол I и кралица Елизабета. Отпътуване за Букурещ – панорамно се преминава с автобуса по старата търговска улица „Калеа Викторией“, където може да се видят едни от най-забележителните сгради в Букурещ – Музеят на музиката, Площадът на революцията, Атенеума, Бившият кралски дворец (Художествена галерия), Националният исторически музей, сградата на Парламента и други. Свободно време с възможност за разходка из старите улички на Букурещ или посещение на търговския център „Унирия“. Отпътуване за България. Пристигане в гр. Велико Търново/Сливен вечерта.

Цена от Велико Търново: 215 лв.
Цена от Сливен: 224 лв.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 2 нощувки съа закуски - 1 в хотел в Сигишоара и 1 в хотел в Синая;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка на 10 000 евро.

Цената не включва:
• Вечеря в традиционно румънско атрактивно заведение – 15 евро;
• Входни такси на посещаваните обекти:
  • Национален музеен комплекс „АСТРА“ - 17 леи за възрастни;
  • Вход за Замъка Пелеш - Синая - 30 леи за възрастни;
• Разходи от личен характер.

Входните такси са с ориентировъчен характер.

Цената е валидна при минимум 35 плащащи.

"Хит Холидей" си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от фирмата обстоятелства.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.