АНТАЛИЯ

Почивка в Сиде, Турция с автобус от В. Търново - 7 нощувки
9 дни / 7 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
26.04.2024 г.,  03.05.2024 г.,  10.05.2024 г.,  17.05.2024 г.,  24.05.2024 г.,  31.05.2024 г.,  07.06.2024 г.,  14.06.2024 г.,  30.08.2024 г.,  06.09.2024 г.,  13.09.2024 г.,  20.09.2024 г.,  27.09.2024 г.,  04.10.2024 г.
Програма
Описание:
ТУРЦИЯ ЛЯТО 2024
 „Плати депозит 30 % при записване“ за резервации направени до 29.02.2024
Обявените цени са с динамично ценообразуване, в реално време и са пряко свързани с евентуална промяна в цените и условията на всеки хотел.
Хотелите си запазват правото да променят или прекратяват отстъпките и промоциите по всяко време и туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна на цената. Затова препоръчваме резервация в срок до 24 часа след избор на хотел и оферта.

Описание / Транспорт:
Условия за пътуване по програмата за Сиде със 7 нощувки:

 • От Велико Търново, Габрово, Казанлък, Стара Загора - тръгване за всички обявени дати.
 • От Русе - с доплащане 25 лева на човек.

Информация за пътуване:

 • Продължителност на пътуването: от Велико Търново до Сиде - 1310 км.
 • Точният час на отпътуване от България, номер на автобуса и телефон на представителя на TО се потвърждават два дни преди отпътуването.


Програма:
Ден 1
Отпътуване от Велико Търново, Габрово, Казанлък, Стара Загора по маршрут ГКПП "Капитан Андреево" - Анталия. Нощен преход.

Ден 2
Пристигане на сутринта в съответния хотел. Настаняване след 14:00 ч. Свободно време.

Ден 3
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 4
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 5
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 6
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 7
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 8
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 9
Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Нощен преход. Пристигане в България на следващия ден.


Основна информация и допълнителни услуги:
ЛЯТО 2024 ТУРЦИЯ, АВТОБУСНИ ПРОГРАМИ
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПО КАМПАНИЯ „ПЛАТИ ДЕПОЗИТ 30 % ПРИ ЗАПИСВАНЕ“  за резервации, направени до 29.02.2024.
1. Плащания:
1.1 Първи депозит в размер на 30 % от общата цена на туристическия пакет - при записване.
1.2 Доплащане на пълната сума до 30 дни преди датата на пътуване.
1.3 При неспазване на описаните по-горе в т. 1.1 и 1.2 срокове за плащане Туроператорът има право да прекрати договора за туристически пакет и да анулира направената резервация
2. Анулационни срокове:
2.1 Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди изпълнение на настоящия Договор.
2.2 Когато Потребителят/Пътуващият прекрати договора съгласно т. 2.1 , той дължи стандартна такса за прекратяване на договора, изчислена въз основа на момента, в който се прекратява договорът, както следва:
-  Ако прекратяването е направено до седмия работен ден след сключването на Договора и в случай, че договорът е сключен повече от 30 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на таксата за резервация – 50 лева на човек.
- За всяка промяна след първоначалното записване се удържа такса в размер на 50 лв.
-  При отказ от пътуване след указания срок до 7 работни дни след резервация, се прилагат условията по Договора за туристически пакет.
2.3 Туроператорът настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка "Отмяна на пътуване".
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ,  ПРОМОЦИИ И ОФЕРТИ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА:

 • При резервации с включени отстъпки за хотелско настаняване, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Плащанията се извършват в лева, в брой, с карта или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.
Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 40 човека.
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

 •  20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 •  7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: Български граждани могат да пътуват за Република Турция с валиден международен паспорт или лична карта. При безсрочна валидност на личната карта, ако е издадена преди повече от 10 години се изисква задължително валиден международен паспорт.

Визов режим: няма изисквания за визи.
Такса гориво:

 • Обявените цени са калкулирани на база 2.50 лв. за 1 литър.
 • При увеличение на цената на горивото до 9,99% спрямо базовата цена, няма да се начислява горивна такса.
 • При увеличение равно или надвишаващо 10% спрямо базовата цена ще бъде въведена горивна такса.
 • При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо базовата цена, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 10.00 лв.
 • На всяко следващо увеличение на горивото с 10% спрямо базовата цена, сумата се мултиплицира.

Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 20 календарни дни от датата на резервиране на туристическия пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 14 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.


Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за хотелско настаняване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
При резервации с включени отстъпки за хотелско настаняване в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет с включени отстъпки за хотелско настаняване губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
Резервацията се счита за валидна само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да изиска да му бъде възстановен заплатения депозит.
Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията е „ГЛОБАЛ СЪРВИСИЗ БЪЛГАРИЯ“ на тел. +359 2 8197 197, е-mail: assistance@globalservices.bg  и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за хотелско настаняване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, в случай, че хотелът работи на база изхранване Аll inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родители, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
Цените в предоставените оферти са валидни за български граждани. Цени за чужди граждани се потвърждават след запитване за конкретната дата на пътуване и хотел.
Поради динамиката на ценообразуване, цените по пакети с включени отстъпки за хотелско настаняване и промоционалните оферти, могат да бъдат прекратени или променени преди посочената крайна дата за записване.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 13052310000537/13.06.2023 валидна от 01.07.2023-30.06.2024 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333

В цената се включва:
Транспорт с автобус по описания маршрут с включени пътни и магистрални такси
7 нощувки в хотел по избор
Багаж до 25 кг. на човек, разпределен в максимум 1 куфар
Медицинска застраховка на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” с покритие 10 000 евро (за лица до 75 г.).
Представител на ТО по време на пътуването
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор (при пътуване в чужбина)

В цената не се включва:
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Такса гориво / начислява се поради драстичното завишение на цените на горивата/
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 75 до 85 г. - доплащане 25 лв.
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица над 85 г. - не се предлага
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси


Хотели по програмата
SERENIS SIDE HOTEL
493.35 лв.
Сиде, Анталия
LAVITAS HOTEL KUMKOY
509.77 лв.
Сиде, Анталия
RAMADA RESORT BY WYNDHAM SIDE
509.77 лв.
Сиде, Анталия
ORFEUS QUEEN HOTEL SIDE
537.16 лв.
Сиде, Анталия
HOLIDAY CITY HOTEL
544.69 лв.
Сиде, Анталия
BIENO CLUB HOTEL SUNSET
550.85 лв.
Сиде, Анталия
ORFEUS PARK HOTEL
552.22 лв.
Сиде, Анталия
ALEGRIA HOTEL & SPA SIDE (ADULTS ONLY)
575.78 лв.
Сиде, Анталия
CALIDO MARIS HOTEL
615.2 лв.
Сиде, Анталия
AMELIA BEACH RESORT SPA
619.85 лв.
Сиде, Анталия
CLOVER MAGIC PARK SIDE
633 лв.
Сиде, Анталия
SUNMELIA BEACH
637.1 лв.
Сиде, Анталия
EUPHORIA BARBAROSS BEACH RESORT
649.42 лв.
Сиде, Анталия
SEADEN COROLLA HOTEL
653.34 лв.
Сиде, Анталия
CLUB SIDELYA HOTEL
654.9 лв.
Сиде, Анталия
RIOLAVITAS RESORT & SPA
657.63 лв.
Сиде, Анталия
CLOVER MAGIC ALTINKUM
659.69 лв.
Сиде, Анталия
J'ADORE DELUXE HOTEL & SPA
662.98 лв.
Сиде, Анталия
MP LABRANDA EXCELSIOR SIDE
665.85 лв.
Сиде, Анталия
EUPHORIA PALM BEACH RESORT SIDE
674.07 лв.
Сиде, Анталия
ROYAL ATLANTIS SPA & RESORT
685.02 лв.
Сиде, Анталия
CLOVER MAGIC NOVA BEACH
686.38 лв.
Сиде, Анталия
OTIUM FAMILY ECO CLUB
704.18 лв.
Сиде, Анталия
ARCANUS TRENDLINE RESORT Side
717.05 лв.
Сиде, Анталия
WASHINGTON RESORT & SPA
727.18 лв.
Сиде, Анталия
CLUB NENA
730 лв.
Сиде, Анталия
ALARCHA HOTELS & RESORTS
732.93 лв.
Сиде, Анталия
SIDEKUM HOTEL
733.91 лв.
Сиде, Анталия
HORUS PARADISE LUXURY RESORT
737.98 лв.
Сиде, Анталия
NOVA PARK HOTEL
738.32 лв.
Сиде, Анталия
CESARS RESORT SIDE
739.78 лв.
Сиде, Анталия
ARMAS BELLA SUN HOTEL
760.32 лв.
Сиде, Анталия
SEAMELIA BEACH RESORT HOTEL & SPA
763.64 лв.
Сиде, Анталия
SEADEN SEA PLANET RESORT & SPA
767.55 лв.
Сиде, Анталия
SEADEN SEA WORLD RESORT & SPA
767.55 лв.
Сиде, Анталия
CLUB CALIMERA SERRA PALACE
771.27 лв.
Сиде, Анталия
RAYMAR RESORT & AQUA
773.82 лв.
Сиде, Анталия
CRYSTAL SUNRISE QUEEN LUXURY
780.86 лв.
Сиде, Анталия
SEADEN VALENTINE RESORT & SPA (ADULTS ONLY)
794.15 лв.
Сиде, Анталия
BOSPHORUS SORGUN HOTEL
796.4 лв.
Сиде, Анталия
SIDE ROYAL PALACE HOTEL & SPA
802.86 лв.
Сиде, Анталия
AMARA FAMILY RESORT
810.98 лв.
Сиде, Анталия
ALEXIA RESORT & SPA
813.71 лв.
Сиде, Анталия
SIDE ROYAL STYLE
813.71 лв.
Сиде, Анталия
DIAMOND PREMIUM HOTEL & SPA
816.06 лв.
Сиде, Анталия
ADALYA ART SIDE
821.04 лв.
Сиде, Анталия
PEMAR BEACH RESORT
838.36 лв.
Сиде, Анталия
OZ HOTELS SIDE PREMIUM HOTEL
841.64 лв.
Сиде, Анталия
DIAMOND BEACH HOTEL SPA
856.84 лв.
Сиде, Анталия
NUMA CLUB SIDE
863 лв.
Сиде, Анталия
NOVUM GARDEN SIDE
872.86 лв.
Сиде, Анталия
ARCANUS HOTELS SORGUN
873.48 лв.
Сиде, Анталия
CRYSTAL ADMIRAL RESORT
893.8 лв.
Сиде, Анталия
TURAN PRINCE HOTEL
895.86 лв.
Сиде, Анталия
VONRESORT GOLDEN BEACH
897.42 лв.
Сиде, Анталия
CASTIVAL HOTEL
905.44 лв.
Сиде, Анталия
CLUB TURAN PRINCE WORLD
917.76 лв.
Сиде, Анталия
LYKIA WORLD LINKS GOLF
920.5 лв.
Сиде, Анталия
SELECTUM FOR TWO SIDE (ADULTS ONLY)
928.72 лв.
Сиде, Анталия
SELECTUM FAMILY COMFORT SIDE
928.72 лв.
Сиде, Анталия
SIDE MOON PALACE HOTEL
940.45 лв.
Сиде, Анталия
SELECTUM FAMILY RESORT SIDE
946.78 лв.
Сиде, Анталия
VONRESORT GOLDEN COAST
952.18 лв.
Сиде, Анталия
SUNRISE PARK RESORT & SPA
973.89 лв.
Сиде, Анталия
BERRY HOTELS
976.36 лв.
Сиде, Анталия
TUI BLUE PALM GARDEN
981.82 лв.
Сиде, Анталия
SEVEN SEAS HOTEL BLUE (ex.Otium Seven seas)
994.43 лв.
Сиде, Анталия
STARLIGHT RESORT HOTEL
1010.86 лв.
Сиде, Анталия
DIAMOND DELUXE HOTEL SPA
1012.62 лв.
Сиде, Анталия
VONRESORT ELITE HOTEL
1028.86 лв.
Сиде, Анталия
LAGO HOTEL
1043.72 лв.
Сиде, Анталия
DOBEDAN BEACH RESORT COMFORT (ex.Alva Donna Beach Resort)
1047.83 лв.
Сиде, Анталия
BARUT SUNWING SIDE BEACH
1080.1 лв.
Сиде, Анталия
ROYAL ALHAMBRA PALACE
1086.85 лв.
Сиде, Анталия
KIRMAN CALYPTUS RESORT & SPA
1089.62 лв.
Сиде, Анталия
KAMELYA COLLECTION FULYA
1094.51 лв.
Сиде, Анталия
SUENO BEACH SIDE
1096.53 лв.
Сиде, Анталия
CRYSTAL SUNSET LUXURY RESORT & SPA
1099.16 лв.
Сиде, Анталия
MIRAMARE QUEEN
1102.3 лв.
Сиде, Анталия
KAMELYA COLLECTION SENTIDO SELIN
1122.31 лв.
Сиде, Анталия
ADALYA RESORT & SPA
1126.8 лв.
Сиде, Анталия
ADALYA OCEAN RESORT
1150.39 лв.
Сиде, Анталия
ROYAL DRAGON
1166.93 лв.
Сиде, Анталия
KAMELYA COLLECTION AISHEN K CLUB
1183.37 лв.
Сиде, Анталия
KIRMAN SIDEMARIN BEACH & SPA
1189.82 лв.
Сиде, Анталия
TURQUOISE HOTEL
1194.45 лв.
Сиде, Анталия
DIAMOND ELITE HOTEL SPA (ADULTS ONLY)
1206.98 лв.
Сиде, Анталия
SEADEN QUALITY RESORT AND SPA
1213.29 лв.
Сиде, Анталия
BARUT TUI BLUE ANDIZ (ADULTS ONLY)
1221.31 лв.
Сиде, Анталия
AYDINBEY KING'S PALACE
1268.24 лв.
Сиде, Анталия
PALOMA PERISSIA
1312.06 лв.
Сиде, Анталия
PALOMA OCEANA RESORT
1362.16 лв.
Сиде, Анталия
MIRAMARE BEACH HOTEL
1377.78 лв.
Сиде, Анталия
LIU RESORTS
1377.78 лв.
Сиде, Анталия
TUI MAGIC LIFE JACARANDA
1381.19 лв.
Сиде, Анталия
PALOMA ORENDA RESORT
1485.65 лв.
Сиде, Анталия
ROYAL TAJ MAHAL
1499.23 лв.
Сиде, Анталия
BARUT TUI SENSATORI RESORT SORGUN
1567.1 лв.
Сиде, Анталия
BARUT HEMERA RESORT
1593.99 лв.
Сиде, Анталия
BARUT ARUM COLLECTION
1604.07 лв.
Сиде, Анталия
PALOMA FINESSE HOTEL SIDE
1769.04 лв.
Сиде, Анталия
VOYAGE SORGUN
1806.3 лв.
Сиде, Анталия
BARUT ACANTHUS & CENNET
1943.4 лв.
Сиде, Анталия