БОДРУМ

Почивка в Бодрум с автобус за 7 нощувки от Плевен - В.Търново - С.Загора
10 дни / 7 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
26.04.2024 г.,  03.05.2024 г.,  10.05.2024 г.,  17.05.2024 г.,  24.05.2024 г.,  31.05.2024 г.,  07.06.2024 г.,  14.06.2024 г.,  21.06.2024 г.,  23.08.2024 г.,  30.08.2024 г.,  06.09.2024 г.,  13.09.2024 г.,  20.09.2024 г.,  27.09.2024 г.,  04.10.2024 г.
Програма

ПОЧИВКИ ЛЯТО 2024


Тръгване от Плевен, Ловеч, Севлиево, В. Търново, Казанлък и Ст Загора.

Маршрутът на пътуването е с качване от градовете
Плевен
(пред Централна Ж.П. Гара),
Ловеч
(бензиностанция ПЕТРОЛ),
Севлиево
(Бензиностанция "ЕКО" до завод Идеал Стандарт),
В. Търново
(пред хотел Етър),
Казанлък
(пред хотел Казанлък),
Ст. Загора
(от бензиностанция ЗАРА).
Резервация можете да направите през сайта ни, на място в офиса ни или на имейл office@verso.bg, като ни изпратите три имена на латиница, ЕГН-та на пътуващите и град на отпътуване. След като получим данните Ви, в срок от 24 часа, ще обработим заявката и ще изпратим договор за почивката и инструкции за плащане. Нашият екип от млади професионалисти ще отговори на Вашите въпроси и ще направи всичко възможно, за да бъде почивката Ви прекрасна и незабравима.

ПРОГРАМА


1`ви ден
Отпътуваме около 12.00 ч. от гр. Плевен и качваме туристи от градовете по маршрута до пристигнае до ГКПП Капитан Андреево. След като преминем границата ще направим кратка почивка. Първият турски град по маршрута ни е Одрин. Подминаваме го транзитно. Към полунощ правим кратка почивка, след което минаваме над Дарданелите по величествения мост "Чанаккале 1915". Следва нощен преход.

2`ри ден
В ранната утрин ще преминем през третия по големина град в Турция – Измир. Градът е разположен на брега на Егейско море като в него се намира второто по големина пристанище в Турция. В ранните утринни часове пристигаме в курорта. Престоят във всеки един хотел ще започне с обяд и ще завърши със закуска. След 14.00 ч., по международен стандарт, ще започне и настаняването в избрания от Вас хотел. От там нататък Ви оставяме сами да организирате свободното си време и да изберете най-подходящия и приятен начин да прекарате почивката си.

3`ти ден до 8`ми ден
Закуска. От третия до осмия ден ще имате възможност да се насладите на хубавите плажове в курорта, вкусната турска кухня и комфорта, който предлагат многобройните хотели. За тези от Вас, които желаят да се докоснат до културата на страната, турските ни партньори ще предложат набор от интересни полудневни и целодневни екскурзии, които да разнообразят престоя Ви. Всички екскурзии са срещу допълнително заплащане, като повече информация можете да получите в нашия офис или по имейл.

9`ти ден
Закуска. По международен стандарт стаите трябва да бъдат освободени до 12 ч. на обяд. В ранните следобедни часове автобусът ни ще Ви вземе от хотела, в който сте отседнали и ще продължим към България. На връщане отново преминаваме по мостта над Дарданелите. Проливът свързва Егейско с Мраморно море.  Най-големият град по течението на пролива е Чанаккале. Названието „Дарданели“ идва от Дардан, древен гръцки град на азиатския му бряг. Нощен преход.

10`ти ден
Пристигаме в България преди обяд.

ПОЛЕЗНО Е ДА ЗНАЕТЕ:

  • Най-добре пазарувайте с лири в магазините и заведенията, въпреки че навсякъде приемат евро и американски долари. Ако плащате в друга валута, обменният курс зависи от продавача или сервитьора. Можете да обмените пари в пощенските офиси или в обменни бюра, никога не обменяйте пари в хотела или заведенията. Почти навсякъде приемат пътнически чекове и международни кредитни карти. Преди да платите с кредитна карта, попитайте продавача - може да получите по-ниска цена, ако платите в брой вместо с кредитна карта, защото магазините плащат 7% комисионна на банките при картови плащания.
  • По-добре не пийте вода от чешмата. Аптеките (на турски eczane) в Кушадасъ работят от понеделник до събота. Ако имате нужда от аптека в извънработно време или в неделя, на витрината на всяка аптека има списък с адресите на дежурните аптеки.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
транспорт с комфортни автобуси, лицензирани за международен превоз на пътници;
7 нощувки в избрания хотел на съответната база;
медицинска застраховка "Помощ при пътуване"  с покритие 10 000 еврo за лица до 64 г. вкл. (покрива Ковид-19);
магистрални и фериботни такси;
представител на Туроператора по време на пътуването;
обслужване на място в Турция от представител на фирмата-партньор на Туроператора;
SMS/VIBER известие с часа на отпътуване за България.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
доплащане за медицинска застраховка за лица на възраст от 65 г. до 74 г. (покрива Ковид-19) - 5 лв. на човек;
доплащане за медицинска застраховка за лица на възраст от 75 г. до 85 г. (покрива Ковид-19) - 20 лв. на човек;
резервация "Без Риск" - доплащане в размер на 3% от стойността на пакета с възможност за анулация без неустойка до 3 дни преди настаняването (може да се заяви единствено при направа на резервацията);
доплащане за застраховка "Отмяна на пътуване" - 5% от цената на закупения пакет (по желание);
доплащане за предно място в автобуса (I, II или III ред) – 30 лв.; 
допълнителни екскурзии на място в курорта; 
разходи от личен характер.


УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
аванс от 20% до 3 дни след потвърждение на резервацията;
втори аванс от 30% до 19.01.2024 г.
доплащане до 21 дни преди датата на настаняване.


ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ!!!

Горивна такса - Заложените транспортни разходи в пакетите са калкулирани на база цени на гориво през септември 2023 г. При значително увеличение на този компонент към датата на пътуване, на база чл.87, ал.3, т.1 от Закона за туризма Версо Травъл си запазва правото да наложи горивна такса.
Автобусът оставя туристи в курортите на Егейска Турция в следния ред: Йоздере-Кушадасъ-Дидим-Акбюк-Бодрум. При малък брой туристи записани за конкретен курорт, се организира идвидуален трансфер от основния автобус до хотелите в него.
Считано от 27.07.2022 г., българските граждани могат да влизат в Република Турция само с валидна лична карта (без необходимост от представяне на международен паспорт) при пътуване с цел транзит или туризъм с престой до 90 дни в рамките на 180 дни, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове, открити за международни пътнически превози.
За притежателите на безсрочна лична карта, тя следва да е с дата на издаване до 10 години назад, считано от датата на отпътуване. В случай че е по-стара, то пътуването Ви може да се осъществи само с паспорт!

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Необходими документи: трите имена на латиница по лична карта или международен паспорт и ЕГН.
Минимален брой за осъществяване на пътуването - 30 души.
Промоционални цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
Не съществува необходимост от специални ваксинации при влизане в страната.
ВАЖНО: Пътуването не е подходящо за деца до 2,99 г. и такива не се записват по автобусните ни програми.

СРОК ЗА УВЕДОМЯВАНЕ ПРИ НЕДОСТАТЪЧЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ:

20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно чл. 97 от Закона за Туризма към „ЗК ЕВРОИНС“ АД, с номер на полица 03700100004434 до 29.04.2024 г.
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина": съгласно Общите условия по застраховка "Помощ при пътуване", задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания непосредственo /до 24 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.
Възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, т. 8 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база на дължимата сума по резервацията и срок до пътуването.

Хотели по програмата
Bitez Garden Life Hotel & Suites
529.5 лв.
Бодрум, Турция
Sami Beach
543.5 лв.
Бодрум, Турция
Charm Beach Hotel
604 лв.
Бодрум, Турция
Tiana Beach Resort & Spa
605 лв.
Бодрум, Турция
Petunya Beach Resort
651 лв.
Бодрум, Турция
Latanya Park Resort
654 лв.
Бодрум, Турция
Mandarin Resort Hotel
673.5 лв.
Бодрум, Турция
Parkim Ayaz
688 лв.
Бодрум, Турция
Azure by Yelken
701 лв.
Бодрум, Турция
Cactus Fleur Beach Club
708 лв.
Бодрум, Турция
Salmakis Resort & Spa
728.5 лв.
Бодрум, Турция
Diamond of Bodrum
736.5 лв.
Бодрум, Турция
Costa Luvi Hotel
756 лв.
Бодрум, Турция
Kadikale Resort & SPA
756 лв.
Бодрум, Турция
Kairaba Bodrum Imperial
763 лв.
Бодрум, Турция
Duja Bodrum
771 лв.
Бодрум, Турция
Sentido Bellazure
776.5 лв.
Бодрум, Турция
Bodrum Park Resort
797 лв.
Бодрум, Турция
Blue Dreams Resort & Spa
804 лв.
Бодрум, Турция
Samara Hotel
872.5 лв.
Бодрум, Турция
Yasmin Bodrum Resort
911 лв.
Бодрум, Турция
Selectum Colours Bodrum
950 лв.
Бодрум, Турция
Kefaluka Resort
975.5 лв.
Бодрум, Турция
Hapimag Sea Garden Hotel
1023.5 лв.
Бодрум, Турция
Arin Resort
1058 лв.
Бодрум, Турция
Baia Bodrum Hotel
1078.5 лв.
Бодрум, Турция
Delta Hotels By Marriott Bodrum
1140 лв.
Бодрум, Турция
Be Premium Bodrum
1641 лв.
Бодрум, Турция
Voyage Torba
1833 лв.
Бодрум, Турция
Rixos Premium Bodrum
2951.5 лв.
Бодрум, Турция