КУШАДАСЪ

Почивка в Кушадасъ с автобус за 7 нощувки от Плевен - В.Търново - С.Загора
10 дни / 7 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
26.04.2024 г.,  03.05.2024 г.,  10.05.2024 г.,  17.05.2024 г.,  24.05.2024 г.,  31.05.2024 г.,  07.06.2024 г.,  14.06.2024 г.,  21.06.2024 г.,  23.08.2024 г.,  30.08.2024 г.,  06.09.2024 г.,  13.09.2024 г.,  20.09.2024 г.,  27.09.2024 г.,  04.10.2024 г.
Програма

ПОЧИВКИ ЛЯТО 2024


Тръгване от Плевен, Ловеч, Севлиево, В. Търново, Казанлък и Ст Загора.

Маршрутът на пътуването е с качване от градовете
Плевен
(пред Централна Ж.П. Гара),
Ловеч
(бензиностанция ПЕТРОЛ),
Севлиево
(Бензиностанция "ЕКО" до завод Идеал Стандарт),
В. Търново
(пред хотел Етър),
Казанлък
(пред хотел Казанлък),
Ст. Загора
(от бензиностанция ЗАРА).
Резервация можете да направите през сайта ни, на място в офиса ни или на имейл office@verso.bg, като ни изпратите три имена на латиница, ЕГН-та на пътуващите и град на отпътуване. След като получим данните Ви, в срок от 24 часа, ще обработим заявката и ще изпратим договор за почивката и инструкции за плащане. Нашият екип от млади професионалисти ще отговори на Вашите въпроси и ще направи всичко възможно, за да бъде почивката Ви прекрасна и незабравима.

ПРОГРАМА


1`ви ден
Отпътуваме около 12.00 ч. от гр. Плевен и качваме туристи от градовете по маршрута до пристигнае до ГКПП Капитан Андреево. След като преминем границата ще направим кратка почивка. Първият турски град по маршрута ни е Одрин. Подминаваме го транзитно. Към полунощ правим кратка почивка, след което минаваме над Дарданелите по величествения мост "Чанаккале 1915". Следва нощен преход.

2`ри ден
В ранната утрин ще преминем през третия по големина град в Турция – Измир. Градът е разположен на брега на Егейско море като в него се намира второто по големина пристанище в Турция. В ранните утринни часове пристигаме в курорта. Престоят във всеки един хотел ще започне с обяд и ще завърши със закуска. След 14.00 ч., по международен стандарт, ще започне и настаняването в избрания от Вас хотел. От там нататък Ви оставяме сами да организирате свободното си време и да изберете най-подходящия и приятен начин да прекарате почивката си.

3`ти ден до 8`ми ден
Закуска. От третия до осмия ден ще имате възможност да се насладите на хубавите плажове в курорта, вкусната турска кухня и комфорта, който предлагат многобройните хотели. За тези от Вас, които желаят да се докоснат до културата на страната, турските ни партньори ще предложат набор от интересни полудневни и целодневни екскурзии, които да разнообразят престоя Ви. Всички екскурзии са срещу допълнително заплащане, като повече информация можете да получите в нашия офис или по имейл.

9`ти ден
Закуска. По международен стандарт стаите трябва да бъдат освободени до 12 ч. на обяд. В ранните следобедни часове автобусът ни ще Ви вземе от хотела, в който сте отседнали и ще продължим към България. На връщане отново преминаваме по мостта над Дарданелите. Проливът свързва Егейско с Мраморно море.  Най-големият град по течението на пролива е Чанаккале. Названието „Дарданели“ идва от Дардан, древен гръцки град на азиатския му бряг. Нощен преход.

10`ти ден
Пристигаме в България преди обяд.

ПОЛЕЗНО Е ДА ЗНАЕТЕ:

  • Най-добре пазарувайте с лири в магазините и заведенията, въпреки че навсякъде приемат евро и американски долари. Ако плащате в друга валута, обменният курс зависи от продавача или сервитьора. Можете да обмените пари в пощенските офиси или в обменни бюра, никога не обменяйте пари в хотела или заведенията. Почти навсякъде приемат пътнически чекове и международни кредитни карти. Преди да платите с кредитна карта, попитайте продавача - може да получите по-ниска цена, ако платите в брой вместо с кредитна карта, защото магазините плащат 7% комисионна на банките при картови плащания.
  • По-добре не пийте вода от чешмата. Аптеките (на турски eczane) в Кушадасъ работят от понеделник до събота. Ако имате нужда от аптека в извънработно време или в неделя, на витрината на всяка аптека има списък с адресите на дежурните аптеки.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
транспорт с комфортни автобуси, лицензирани за международен превоз на пътници;
7 нощувки в избрания хотел на съответната база;
медицинска застраховка "Помощ при пътуване"  с покритие 10 000 еврo за лица до 64 г. вкл. (покрива Ковид-19);
магистрални и фериботни такси;
представител на Туроператора по време на пътуването;
обслужване на място в Турция от представител на фирмата-партньор на Туроператора;
SMS/VIBER известие с часа на отпътуване за България.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
доплащане за медицинска застраховка за лица на възраст от 65 г. до 74 г. (покрива Ковид-19) - 5 лв. на човек;
доплащане за медицинска застраховка за лица на възраст от 75 г. до 85 г. (покрива Ковид-19) - 20 лв. на човек;
резервация "Без Риск" - доплащане в размер на 3% от стойността на пакета с възможност за анулация без неустойка до 3 дни преди настаняването (може да се заяви единствено при направа на резервацията);
доплащане за застраховка "Отмяна на пътуване" - 5% от цената на закупения пакет (по желание);
доплащане за предно място в автобуса (I, II или III ред) – 30 лв.; 
допълнителни екскурзии на място в курорта; 
разходи от личен характер.


УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
аванс от 20% до 3 дни след потвърждение на резервацията;
втори аванс от 30% до 19.01.2024 г.
доплащане до 21 дни преди датата на настаняване.


ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ!!!

Горивна такса - Заложените транспортни разходи в пакетите са калкулирани на база цени на гориво през септември 2023 г. При значително увеличение на този компонент към датата на пътуване, на база чл.87, ал.3, т.1 от Закона за туризма Версо Травъл си запазва правото да наложи горивна такса.
Автобусът оставя туристи в курортите на Егейска Турция в следния ред: Йоздере-Кушадасъ-Дидим-Акбюк-Бодрум. При малък брой туристи записани за конкретен курорт, се организира идвидуален трансфер от основния автобус до хотелите в него.
Считано от 27.07.2022 г., българските граждани могат да влизат в Република Турция само с валидна лична карта (без необходимост от представяне на международен паспорт) при пътуване с цел транзит или туризъм с престой до 90 дни в рамките на 180 дни, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове, открити за международни пътнически превози.
За притежателите на безсрочна лична карта, тя следва да е с дата на издаване до 10 години назад, считано от датата на отпътуване. В случай че е по-стара, то пътуването Ви може да се осъществи само с паспорт!

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Необходими документи: трите имена на латиница по лична карта или международен паспорт и ЕГН.
Минимален брой за осъществяване на пътуването - 30 души.
Промоционални цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
Не съществува необходимост от специални ваксинации при влизане в страната.
ВАЖНО: Пътуването не е подходящо за деца до 2,99 г. и такива не се записват по автобусните ни програми.

СРОК ЗА УВЕДОМЯВАНЕ ПРИ НЕДОСТАТЪЧЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ:

20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно чл. 97 от Закона за Туризма към „ЗК ЕВРОИНС“ АД, с номер на полица 03700100004434 до 29.04.2024 г.
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина": съгласно Общите условия по застраховка "Помощ при пътуване", задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания непосредственo /до 24 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.
Възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, т. 8 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база на дължимата сума по резервацията и срок до пътуването.

Хотели по програмата
Asena Hotel
420 лв.
Кушадасъ, Турция
Signature Blue Resort
516 лв.
Кушадасъ, Турция
Belmare Hotel
523 лв.
Кушадасъ, Турция
Ladonia Hotels Adakule
584.5 лв.
Кушадасъ, Турция
Arora Hotel
591.5 лв.
Кушадасъ, Турция
Ephesia Resort Hotel
646.5 лв.
Кушадасъ, Турция
Batihan Beach Resort & SPA
667 лв.
Кушадасъ, Турция
Le Bleu Hotel & Spa
667 лв.
Кушадасъ, Турция
Fantasia Hotel Deluxe
687.5 лв.
Кушадасъ, Турция
Atlantique Holiday Club
701 лв.
Кушадасъ, Турция
Faustina Hotel & SPA
701 лв.
Кушадасъ, Турция
Grand Belish Hotel
708 лв.
Кушадасъ, Турция
Omer Prime Holiday Resort
722 лв.
Кушадасъ, Турция
Kustur Club Holiday Village
722 лв.
Кушадасъ, Турция
Tusan Beach Resort Hotel
725.5 лв.
Кушадасъ, Турция
Flora Garden Ephesus
728.5 лв.
Кушадасъ, Турция
Palm Wings Beach Resort & SPA Kusadasi
728.5 лв.
Кушадасъ, Турция
Otium Sealight Resort
731.5 лв.
Кушадасъ, Турция
Ramada Resort Kusadasi & Golf
734.5 лв.
Кушадасъ, Турция
Ephesia Holiday Beach Club
742.5 лв.
Кушадасъ, Турция
Richmond Ephesus Resort
742.5 лв.
Кушадасъ, Турция
Hotel Akbulut & Spa
749 лв.
Кушадасъ, Турция
Grand Blue Sky International
776.5 лв.
Кушадасъ, Турция
Palm Wings Ephesus Beach Resort
783.5 лв.
Кушадасъ, Турция
Labranda Ephesus Princess
797 лв.
Кушадасъ, Турция
Liberty Golf Resort (ex. Seven Seas Elite)
851 лв.
Кушадасъ, Турция
Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa
900 лв.
Кушадасъ, Турция
Korumar De Luxe
914 лв.
Кушадасъ, Турция
Pine Bay Holiday Resort
988.5 лв.
Кушадасъ, Турция
KoruMar Ephesus Beach & Spa Resort
1023.5 лв.
Кушадасъ, Турция